Novembrist lisandub veel üks Lihula-Pärnu bussiliin

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Uut Pärni-Lihula liini hakkab teenindama Hansabuss. Foto: Hansaliinid

Lihula mõis. Foto. Urmas Lauri

Kolmapäeval avatakse Pärnumaal uus maakonnaliin nr 51 Pärnu-Koonga-Mihkli-Lihula. Liini teenindab AS Hansa Bussiliinid.

“Soov selle liini järele on alguse saanud kohaliku rahva, so Mihkli, Koonga, Tarva, Maalinna kantidest esitatud soovidest,” selgitas MTÜ Pärnumaa Ühistranspordikeskuse vanemlogistik Avo Rahu. “Sisuks vajadus sõita Lihulasse teenindusasutustesse (apteek, vallavalitsus, kauplused jms), samuti võimalus saada Lihulast edasi sõita Saaremaale või Tallinna. Buss on Lihulas veidi üle poolteise tunni.”

Kohalike sooviks oli tagasiteel saada Koongast Pärnusse ka lõunasel ajal. “Koostöös Lääneranna vallaga sai liin selline, mis läbib ka uut Jänistvere peatust. Nimetatud liini hommikuse reisiga saavad õpilased Kalli, Nedrema, Irta ja Jänistvere küladest Koonga Kooli. Samuti õpetajad Pärnust,” lausus Rahu.

1. novembrist lüheneb maakonnaliin nr 47 varahommikune ring. Enam ei alusta reisiga Oidremaa teelt vaid Kallist, sest sõitjad selles vahemikus puuduvad (ilmselt on istunud ümber veerand tundi varasemasse Lihula-Pärnu liinile).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments