Haapsalu tüdruk Kata Karlis võitis üle-eestilise ettelugemisvõistluse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Haapsalu põhikooli õpilane Kata Karlis auhinda vastu võtmas. Foto Eesti Lastekirjanduse keskuse Facebook

Haapsalu põhikooli neljanda klassi õpilane Kata Karlis võitis üle-eestilise ettelugemisvõistluse.

Ettelugemisvõistlus peeti laupäeval, rahvusvahelisel ettelugemispäeval Tallinnas Eesti lastekirjanduse keskuses ning seal osalesid kõigi maakondade ning Tartu ja Tallinna tublimad ettelugejad. Võistlus on mõeldud 4. klasside õpilastele ja sel aastal oli teemaks eesti rahvusloomast inspireerituna „Kus hundist räägitakse“.

Laste ettelugemist hindas kolmeliikmeline žürii: NUKU muuseumi juhataja Maria Usk, Eesti Rahvusringhäälingu saatejuht Kristo Elias ja Eesti lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone.

Kata Karlis valiti Läänemaad esindama neljapäeval toimunud maakondlikus eelvoorus.

20. oktoober on rahvusvaheline ettelugemispäev, mis aitab meelde tuletada, et ettelugemine muudab vanema lapsele lähedasemaks, laps saab tänu sellele rohkem tähelepanu ja kinnitust, et vanem hoolib temast. Jutu kuulamine rahustab last ja aitab läbi turvatunde kujundada positiivset suhtumist lugemisse. Areneb lapse kuulamisoskus, kujutlusvõime, väljendusoskus, ning samuti tähelepanuvõime, mis omakorda on vajalik keskendumisoskuse väljakujunemiseks.

Eestis tähistatakse 20. oktoobril ettelugemise päeva alates 1994. aastast ja 13. korda märgiti seda päeva ära üleriigilise ettelugemise võistlusega.

Fotod Eesti Lastekirjanduse keskuse Facebooki leht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments