Koonga tänavavalgustuse ehitavad ühiselt kolm osaühingut

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Koonga pood. Foto: Urmas Lauri
Koonga pood. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vallavalitsus tunnistas riigihanke „Koonga tänavavalgustuse ehitustööd” võitjaks ühispakkumuse teinud osaühingud Kagu Elekter, Kivipartner ja Selista Ehitus, kes lubasid Koonga tänavavalgustuse renoveerida 165 000 euroga.

“Eduka pakkuja pakkumuse maksumus jääb alla hanke eeldatavat maksumust, kuid ületab hankija projektile arvestatud eelarvelisi vahendeid,” nenditakse vallavaloitsuse korralduses.

Tähtajaks esitati hankel kaks pakkumust. Pakkuja Leonhard Weiss Energy AS lükati tagasi, sest pakkujal puudus majandustegevuse registris majandustegevusteade nõutud tegevusalal “Muinsukaitse” tegevusala “Mälestise ning UNESCO maailmapärandi nimekirja kantud objektil asuva ehitise konserveerimine ja restaureerimine” ja ta ei suutnud nõutud aja jooksul tõendada registreeringu või tegevusloa olemasolu.

Lihula linn ja seitse Lääneranna valla küla saavad nüüdisaegse tänavavalgustuse. Endises Koonga vallas algavad ehitustööd juba lähiajal, endises Lihula vallas toimuvad suuremad tööd tuleval aastal.

Koonga vald sai 50 000 eurot, mille abil renoveeritakse tänavavalgustus Koonga, Irta, Lõpe, Jänistvere ja Oidrema külas. Kokku renoveeritakse endises Koonga vallas 129 valgustuspunkti. Projekti eeldatav maksumus on 150 000 eurot, millest Lääneranna vallal tuleb omaosalusena tasuda 100 000 eurot, kirjutas Lääne Elu juulis.

Lääneranna valla tänavavalgustid

  • Olemasolev taristu põhineb vanadel Na- ja Hg-lampidel, on amortiseerunud ega vasta tänapäeva nõuetele.
  • Aasta tagasi andis SA Keskkonnainvesteeringute Keskus Lihula ja Koonga vallale kokku 490 000 eurot tänavavalgustuse taristu rekonstrueerimiseks. Kokku läheb tänavavalgustuse renoveerimine Lääneranna vallale maksma 810 000 eurot, omaosalusena tuleb vallal tasuda 320 000 eurot.
  • Toetusega ei ole võimalik uute tänavavalgustuspunktide rajamine sinna, kus täna valgustus puudub.
  • Rekonstrueeritakse valgustus 423 tänavavalgustuspunktis: endises Lihula vallas vahetatakse välja 294 ja endises Koonga vallas 129 tänavavalgustuspunkti.
    Valgustid saavad olema tsentraalselt juhitavad ja öisel ajal, kui liiklus puudub, madalamale võimsusele hämardatavad. Keskmiseks valgustuspunkti võimsuseks on planeeritud 43 W.
  • Planeeritav energiasääst on 80-90%.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments