Uuemõisa koolis roomasid loomakaitsepäeval maod

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Toomas Pranstibel tutvustas Uuemõisa lastele madusid. Fotod Karina Voogla

Tänase loomakaitsepäeva puhul said Uuemõisa kooli ja lasteaia lapsed oma silmaga näha ja käega katsuda nelja eksootilist madu ja üht sisalikku.

Sisalik oli neljatriibuline hiidrüülik, mille kodumaa on Madagaskari saarel.

Peale selle nägid Uuemõisa lapsed kalifornia kuningmadu, kollast roninastikut, musta roninastikut ja maisimadu – kõik efektsed ja ilusad, ükski neist pole mürgine.

Roomajate tutvustaja ja omanik Toomas Pranstibeli jaoks on maod ja sisalikud hobiks 1991. aastast. “Olen ikka tahtnud oma silmaga näha, millisel maastikul üks või teine roomajaliik elab. Seetõttu olen külastanud mäestikke, kõrbeid ja poolkõrbeid,” ütles mees, kes on andnud välja ka ajakirja “Rästik”.

Ükski Pranstibeli loomadest ei ole vabast loodusest püütud, vaid vangistuses paljundatud – nende loodusest püüdmine on enamikus maades seadusega keelatud.

Koolides oma roomajate näitamiseks on Pranstibelil hea põhjus. “Printsiip on lapsi harida, et kõik maod ei ole mürgised ja mismoodi peaks nendega looduses käituma. Ehk jääb nii mõni rästik maha löömata,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments