Galerii: Viigi kooli õpilaste vöötatud vakad jõudsid näitusele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 28
Viigi kooli õpetaja Villu Baumann õpilaste valmistatud vakkadega. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu kunstikooli galeriis avati täna nänitus “2×100”, mille esimeses pooles on publiku ette toodud Haapsalu Viigi kooli õpilaste looming ning teises pooles tuuakse välja nende juhendaja Villu Baumanni tööd.

Näitus on pühendatud Eesti 100. sünnipäevale ja nagu nimigi ütleb, on mõlemas näitusepooles väljas 100 eset. Kuni 15. septembrini saab galeriis vaadata Viigi kooli õpilaste valmistatud sadat vöötatud vakka.

Õpilaste juhendaja Villu Baumanni sõnul alustati vakkade valmistamist ülemöödunud õppeaastal ja eelmisel aastal oli kooli lõpuklass vakkade valmistamisega ametis, et ikka 100 kokku saaks. „See oli nagu tootmisliin,” kommenteeris õpetaja.

Baumanni sõnul on kõik vakad valminud ühistööna – ühed tegid toorikud, teised katsid need nahaga ja vöötasid.

Vakkade valmistamiseks on kasutatud pappi, mis on kaetud nahajäätmete, nahkjopi selgade, või nahast käekotidetailidega. Vakkasid aga kaunistavad eripärased vööd.

Haapsalu kunstikooli direktori Marika Aedviiru sõnul on Villu Baumanni käe alla õppivad Viigi kooli lapsed alati silma paistnud nii kunstiliselt kui ka tehniliselt kõrgetasemeliste töödega.

Näitust aitas üles panna Haapsalu Viigi kooli õpetaja Liis Aaloe.

18. septembrist näeb aga kunstikooli galeriis näituse teist osa – Villu Baumanni enda loomingut. Siis on näitusele välja pandud 100 tööd, mida Baumann on teinud kaastööna Maalehe nõuandelisale Targu Talita.

Baumanni sõnul ta Targu Talitale kaastööd tehes lähtunud põhimõttest pakkuda huvitavaid ideid ja taaskasutusvõimalusi. Äsja avatud näitusel on väikese sissejuhatusena järgmisse näitusse võimalik näha paari Targu Talita numbrit Baumanni kaastööga.

Vakkade valmimisel läid kaasa Viigi kooli õpilased: Renno Heinnurm, Indrek Heinroos, Joosep Kardin, Helena Kaur, Kaire Kuusemaa, Lisete Lääne, Kevin Niilson, Leo Roosipuu, Eerik Sommermann, Mari Vatter, Marion Välja, Carl Novikov, Anette Luik, Kairiin Virunurm, Alex Tetto, Margit Kaldmäe, Reigo Peigolainen, Henriette Hussar, Gerli Kõiv, Kenneth Reinsaar, Elis Soosaar ja Andreas Valtna.

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mirjam
5 aastat tagasi

Oh saaks meie kool ka sellise tubli tööõpetuse õpetaja.