Lääne Elu paberleht neljapäeval, 30. augustil

Lääne Elu

info@le.ee

Koolitüli peletab lapsi Nõvalt eemale

Üle aasta kestnud pinged Nõva koolis on viinud selleni, et isegi Nõva osavallavanema Aivi Heinlehe poeg alustab kooliteed 20 kilomeetri kaugusel Harju-Risti koolis.
„Nende pingete pärast, Nõva koolis peale pingete muud ei olegi,” ütles Heinleht.

Alo Lõps jääb ametisse, Haapsalu linnavalitsus tellib linnafirma hangete uurimiseks auditi

Haapsalu Linnahoolduse veokihange viis selleni, et asutuse juht Alo Lõps pidi ühe öö arestikambris veetma, kahtlustatuna riigihanke nõuete rikkumises. Haapsalu linnavalitsus tahab hangete üle läbi viia sõltumatu auditi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
muud polegi
5 aastat tagasi

LE on Nõva häälekandja. Rääkige omavahel ja rääkige asjad selgeks.

Kas ei peaks
5 aastat tagasi

osavallavanem tegema kõik selleks, et oma juhitavat osavalda arendada, edasi viia, pingeid maandada , lahendusi leida, st. tegutseda. Nüüd mingi avaldus lehes, palju pingeid, viin oma lapse ära. Huvitav on see, kuidas koolikollektiiv sai läbi viidud suurepäraseid projekte (nt. suvised pärandkultuuri sündmused) ja lastega koostegutsemisi, koolisündmused jne. kui sees on nii palju pingeid. Lapsed on terased ja tajuvad selle ära, vaevalt, et neil lusti oleks kaasa lüüa kui kõik õpetajad pinges ja vissis. Ju need põhjused ikka mujal on.

eks ta ole
5 aastat tagasi
Reply to  Kas ei peaks

kahjuks polnud osavallavanemal ka suve jooksul nii palju vaba aega, et mõnd kooli ja pärandkultuuriga seotud üritust külastada … ta oleks näinud tõsiselt rõõmsameelset, sõbralikku ja toimekat õpilaste, lapsevanemate ning õpetajate ühistegevust

Oi,oi
5 aastat tagasi

See nüüd küll ilus tegu ei ole, toetaks vähemalt oma valla kooli, Orut või Noarootsit. Orusted lubasid ju ka oma lapse Nõvale tuua, kui asjad korras. Ja kusagil pidi vist veel õpilasi olema, kes kangesti tahaks Nõval õppida, kui koolil õige juht olemas. Ime , et seda ei tehtud juba siis, kui Andres Liiv paika pandi või Laine kooli juhtis. Olid nemadki ju valla parimad valikud.

kuule
5 aastat tagasi

Kallis Aivi ! Nüüd on ju kõik hästi. Tülid olid siis, kui olid eelmised direktorid ja kt.-d. Sinu laps saab ju parima direktori, kes aasta jooksul 5 +3 kandidaadi hulgast välja valiti. Klassijuhatajaks suurte kogemustega pensioniealise õpetaja. Sinu pere soovid on ju kõik nüüd Nõva puhul täitunud ja võiksid rahuliku südamega oma lapse parimasse kooli tuua ja osavallavanemana head eeskuju näidata.

Hähh
5 aastat tagasi
Reply to  kuule

Nii tulihingeliselt oli Aivil ju vaja võidelda, et P. Kallas PEAB saama direktoriks!

Huhu
5 aastat tagasi

Koolitöö algataja on üks isik – Peeter Kallas, kui ta 2017. aastal, paar päeva enne kooli algust, vallandas, Kalle Saarele kuklasse hingates, toonase direktori Virve Tautsi. Edasi viis tüli Mikk Lõhmus, kes aasta jooksul ei suutnud, heade kandidaatide olemasolule vaatamata, leida koolile paremat direktorit kui Peeter Kallas. Hoolimata kümnetest abipalvetest ning allkirjade kogumistest. Arvata, et Peeter Kallase eesmärk on midagi muud kui vallavalitsuse käske täites kooli elimineerida on naiivne.

Nimi
5 aastat tagasi
Reply to  Huhu

Korduvad pöördumised (alates novembrist 2017), kus palutud koolile leida neutraalne juht väljaspoolt kogukonda, kahjuks tõesti vallavalitsust ei ole huvitanud. Kannatada ebainimlikkust, isiklikku ärapanemist ja üleüldse mokk kinni hoida!