Täna saab tutvuda kanepitoitudega

Karin Tiit Tammejuure talust. Foto: Eduard Laur
Karin Tiit Tammejuure talust. Foto: Eduard Laur

Tammejuure mahetalus Suure-Lähtrus saab laupäeval tutvuda kanepitoodetega.

Eelkõige tutvustatakse kanepit kui söögitaime. „Vanad eestlased purustasid kanepiseemned ära, lisasid hulka vett, lasid seista, kurnasid ära ja said valge kanepipiima,” kirjeldas ühe toidu valmistamist Karin Tiit Tammejuure mahetalust.

Kanepipiima saavad laupäeval ka kõik huvilised ise valmistada. Tiit ütles, et kooritud kanepiseemneid saab lisada toitudele, salatile ja smuutide sisse. „Ta on toidukaunistus, aga hästi tervislik ja pähklise maitsega,” ütles Tiit.

Tema sõnul saab peale kanepitoitude valmistamisele neid ka kanepikohvikus proovida ja talu põllul kanepitaimi kaeda.

Tiidu sõnul oli kanep vanadel eestlastel oluline toidutaim, mis vahepeal on unustuste hõlma vajunud. Kanepi sõi tema sõnul välja puuvilla levik siinsetel maadel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments