Tammejuure mahetalus Suure-Lähtrus saab laupäeval tutvuda kanepitoodetega.
Eelkõige tutvustatakse kanepit kui söögitaime. „Vanad eestlased purustasid kanepiseemned ära, lisasid hulka vett, lasid seista, kurnasid ära ja said valge kanepipiima,” kirjeldas ühe toidu valmistamist Karin Tiit Tammejuure mahetalust.
Kanepipiima saavad laupäeval ka kõik huvilised ise valmistada. Tiit ütles, et kooritud kanepiseemneid saab lisada toitudele, salatile ja smuutide sisse. „Ta on toidukaunistus, aga hästi tervislik ja pähklise maitsega,” ütles Tiit.
Tema sõnul saab peale kanepitoitude valmistamisele neid ka kanepikohvikus proovida ja talu põllul kanepitaimi kaeda.
Tiidu sõnul oli kanep vanadel eestlastel oluline toidutaim, mis vahepeal on unustuste hõlma vajunud. Kanepi sõi tema sõnul välja puuvilla levik siinsetel maadel.