4

Populaarseim partei on jätkuvalt Reformierakond

BNS

Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula
Kaja Kallase juhitud Reformierakonda toetab ligi 30 protsenti neist küsitletuist, kellel oli oma eelistus. Foto Arvo Tarmula

Augustis erakondade reitingud võrreldes juuliga oluliselt ei muutunud, populaarsustabeli esikolmikus on jätkuvalt Reformierakond, Keskerakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), selgus BNS-i ja Postimehe tellitud uuringufirma Kantar Emor kuu keskel läbiviidud küsitlusest.

Reformierakonna toetus oli augustis 29,8 protsenti, mis on 0,2 protsendipunkti võrra kõrgem kui juuli lõpus. Keskerakonda toetas augustis 23,8 protsenti, mis on sama suur reiting kui juulis. EKRE toetus oli 21,2 protsenti, mis on 0,6 punkti võrra väiksem kui juulis.

Neljanda toetusega on jätkuvalt Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), mida pooldas augustis 12,7 protsenti. Kuu varem toetas SDE-d 12,8 protsenti vastanutest.

Populaarsuselt viies oli erakond Isamaa, mida augustis eelistas 5,2 protsenti. Juulis pooldas Isamaad 5,3 protsenti kodanikest.

Kuuendal kohal on Vabaerakond, mille reiting on tõusnud juuli 3,0 protsendilt augustis 4,7 protsendile.

Eestimaa Rohelisi pooldas augustis 2 protsenti, juulis oli nende reiting 2,9 protsenti.

Eesti Isesesivusparteid 0,5 ja Rahva Ühtsuse Erakonda (RÜE) 0,1 protsenti küsitluses oma poliitilise eelistuse öelnud vastajatest.

Kantar Emor näitab erakondade reitinguprotsente nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega “ei oska öelda” vastanute protsent elimineeritakse. Andmete näitamise selline viis muudab erakondade reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Augustis oli “ei oska öelda” osakaal 29,8 protsenti, mis on 3,3 protsendipunkti rohkem kui juulis. Maksimaalne statistiline viga ±2,8 protsenti.

Kokku küsitles Kantar Emor 15. 22. augustini veebiintervjuude meetodiga 1061 kodanikku vanuses 18-84 aastat.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
töötu
töötu

Refid ju rikaste huvide eest seisev partei. Kas meil siis nüüd ongi enamik rahvast rikkaks saanud?

keskmik
keskmik

Mingis mõttes ongi. Tänane uudis Võrtsjärve kaluritest kes hädas üha kasvava huvipaadindusega on üks väga paljudest märkidest mis seda elus eneses kinnitab. Töökäte puudus ehitusturul kinnitab sama. Kellele ehitatakse? Ikka neile kes jaksavad laenu võtta ja maksta

uskmatu-toomas
uskmatu-toomas

Kes kellele ära teeb selgub tulevikus kuid refid Kajakese seljas küll kuigi kaugele ei ratsuta !

2. kodanik
2. kodanik

Talvik tuleb ja teeb kõigile pika puuga ära. Isegi Eesti 200 edulugu, mis küll kahjuks gallupis ei kajastu, kahvatub selle kõrval.

wpDiscuz