Martin Teppan tegi Pärnu õhtumiitingul korraliku jooksu

Martin Teppan. Foto arhiiv

Pärnus peeti kolmandat aastat kõrgetasemeline rahvusvaheline kergejõustiku õhtumiiting. Kohal olid mitmed tipud, Berliini Euroopa meistrivõistluste alade finalistid ja väga palju meie oma riigi tippsportlasi

Oma viimase võistluse Pärnu spordipubliku ees tegi olümpiavõitja Gerd Kanter, kes saavutas Pärnu Rannastaadionil 60.43 viienda koha. Staadioni pani aga rõkkama juba 13 võistlusel oda üle 83 meetri visanud Magnus Kirt. Sellel korral tõi võidu viiendal katsel visatud 84.43! Kõik tema katsed mahtusid vähem kui meetri sisse.

Rahvusvahelisel kergejõustikuõhtul lubati läbi eelneva registreerimise ja isiklikke marke vaadates meeste 1000 meetri jooksu starti ka Läänemaa KJK keskmaajoooksja Martin Teppan. Noor 18aastane spordimees näitas meeste tippseltskonnas joostes väga head minekut. Esimesed nelisada meetrit 59 sekundiga läbinud jooksumehele näitas finišikell lõpuks 2.42,04, mis andis kokku 11. koha. Mitmekordne Eesti noorte 800 meetri jooksu meister ja medalimees parandas oma isiklikku kahe aasta tagust marki tervelt kümne sekundiga. Jooksu kaksikvõidu said leedukad, neist võitja Simas Bertašiuse võiduaeg oli 2.21.11. Võrdluseks, Eesti rekordimehe, Nõval Peeter Kallase juures tippsportlaseks sirgunud Urmet Uusoru Eesti rekord on 1998. aastast – 2.20,49. Pärnu jooksu esikaheksas lõpetasid ka näiteks kaks briti jooksjat.

Martin Teppani 2.42,04 tõstavad noormehe ühtlasi käesoleva hooaja Eesti meeste selle ala kuueteistkümnendaks. Noormeeste U20 edetabelis hõivab ta aga lausa kolmanda rea.
Läänemaal on sellel hooajal seni alla 2.50 suutnud joosta kolm jooksumeest.

Igor Skatško, JK Tempost juhib 2.39.00, järgnevad Läänemaa KJK sportlased Martin Teppan 2.42,04 ja Lauri Tanner 2.49,57.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments