Taebla kooli ehitushanke vaidlustaja sai õiguse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne-Nigula abivallavanema Taivo Kausi sõnul jõutakse uue kooli ehitajaga lepingu sõlmimiseni kõige paremal juhul alles septembri lõpuks. Arvo Tarmula
Lääne-Nigula abivallavanema Taivo Kausi sõnul jõutakse uue kooli ehitajaga lepingu sõlmimiseni kõige paremal juhul alles septembri lõpuks. Arvo Tarmula

Riigihangete vaidlustuskomisjon andis õiguse Eviko ehitusettevõttele, kes ei olnud  nõus Lääne-Nigula vallavalitsuse otsusega Eviko pakkumus tagasi lükata.

„Vaidlustuskomisjon otsustas, et peame pakkumust uuesti hindama,” ütles Lääne-Nigula abivallavanem Taivo Kaus.  Triin Vilman riigihangete vaidlustuskomisjonist ütles Lääne Elule, et Lääne-Nigula vald lükkas Eviko pakkumuse tagasi, sest üks dokument ei vastanud nõuetele. Nüüd tuleb vallas dokumendid uuesti läbi vaadata. „Teeme uue hindamise. Kontrollime nüüd dokumente põhjalikumalt ja kaalume kõiki nüansse,” ütles Kaus.

Kausi sõnul võtab hindamine ja dokumentide uuesti allkirjastamine vähemalt nädala. „Siis tuleb pakkujate reaktsiooni oodata, kas keegi uuesti ei vaidlusta,” ütles Kaus.

Taebla kooli ehitus on nagunii veninud – kui esialgse plaani järgi pidanuks vana koolimaja lammutamine algama juulis, siis nüüd pole lootustki, et see algaks enne oktoobrit. Kausi hinnangul jõuab vald ehitajaga lepingu sõlmimiseni kõige paremal juhul alles septembri lõpuks, aga tõenäolisemalt veel hiljem.

Taebla kooli ehitushankel osales viis ettevõtet. Kuigi vald on ehitaja põhimõtteliselt juba välja valinud, ei saa lepingut sõlmida, kuni ehitushange on uuesti hinnatud ja kõik pakkujad rahul. Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus on öelnud, et teoreetiliselt võib ehitaja minnavalla vastu ka kohtusse.

Et kooli ehitamist toetab riik, on see seotud kindla tähtajaga. Uus koolimaja peab olema valmis hiljemalt 2022. aasta lõpuks. Lääne-Nigula vallal oli esialgu kavas kool avada 2019. aasta sügisel. Nüüd on selge, et enne 2020. aasta jaanuari koolimaja valmis ei saa ja kolida tuleb keset õppeaastat. Võimalik, et kooli valmimine lükkub veelgi kaugemasse tulevikku.

Pealegi läheb ehitusplaneeritust kallimaks – ükski ettevõte ei ole nõus seda 2,6 miljoni euroga tegema. Ehitus maksab vähemalt 2,8 miljonit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jyri
5 aastat tagasi

Uskumatu saamatus, mis seal vallas toimub? Kas mingi asi on laabunud ka ilma viperusteta. Suur ja Lõhmus peaksid mõtlema senisest ametist lahkumise peale. Loll ei saa aru ainult, et ta on loll, kas tõesti ei saa ka need mehed aru, mis on toimunud ning kuhu valla on juhtinud.

hehh
5 aastat tagasi

mina ka aru ei saa, mis iganes vald ette võtab, lõpeb halvasti. kas siis tõesti pole vallal pädevaid ametnikke, jumala eest, palgake omale kasvõi korralik jurist, tuleb odavam kui kalleid advokaadibüroosid palgata ja kohtukulusid maksta

xxx
5 aastat tagasi

Absurdi tipp! Kas on üldse ÜKS asi mida vallavalitsus teeb nii, et seda ei vaidlustataks, tähtaegadest üle mindaks, lubadusi murtaks, kellestki üle ei sõidetaks? Lõhmus SEEBIKS, midagi vähemat pole tema “saavutusi” väärt. Ja Suur – kui ta kohe midagi ette ei võta, saab tast poliitiline laip juba enne Riigikogu valimiskampaania algust.