Naiskodukaitsjad kogusid kohvikutepäeval raha Hiiumaale Vabadussõja monumendi rajamiseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 15
Lääne maleva naiskodukaitsjate kohvik Kärdla kohvikutepäeval. Foto: Tõnu Soop

Kohvikute trall Hiiumaal on selleks aastaks lõppenud. KL ja NKK kohvik “Drillburger” oli ülimenukas, teatasid Lääne maleva naiskodukaitsjad oma sotsiaalmeediapostituses.

“Kogusime loteriiga üle 1100 euro, mille annetame Vabadussõja mälestusmärgi rajamiseks Hiiumaale,” teatati postituses. “Seriaalist “Vabad mehed” tuntud v.-vbl Torm (Anti Reinthal), kes oli kohvikus drilli läbiviijaks ütles õhtu lõppedes, et harva kohtab sellist meeskonnatööd nagu oli meie kohvikus ja tänas meid selle kogemuse eest.”

Omalt poolt tänavad naiskodukaitsjad kõiki, kes ühel või teisel moel panustasid kohviku ja loterii toimimisse. Tuhat tänu Läänemaale, Hiiumaale ja loomulikult Raplamaale. “Uhke on olla sellise meeskonna liige,” kuulutasid naiskodukaitsjad Anne Kaasik, Küllike Tammeveski ja Sveta Aug.

Kohvikutepäevade korraldamise traditsioon Eestis sai 2007. aastal alguse Hiiumaal Kärdlas.

Kõige-kõige esimesed kohvikutepäevad Eestis olid Kärdlas, mille elanikke tuntakse juba 19. sajandist alates kohvilähkrite nime all. Praeguseks on kohvikutepäev kasvanud Hiiumaa kohvikutepäevadeks ja tänavu toimusid need 2.–5. augustil. Pühendusega EV100-le toimusid sel aastal lisaks traditsioonilistele ühepäevakohvikutele ka 100 söömaaega hiidlaste kodudes.

Drillburger

  • Militaarromantiline kohvik, mille külastaja sai maitsta sõdurielule omast mitmekülgsust. Pakuti kohvi kõrvale elamusi, head-paremat ja natukene püssirohuhõngu. Maitsta sai sõdurisuppi, lõkkekohvi, natopakki ja oh üllatust! ka drillburgerit. Telesarjast “Vabad mehed” tuntud vanemveebel Torm viis igal täistunnil läbi tunni, kuidas drillburgerit teha. Peale kehakosutamist sai võtta leili telksaunas.
  • Tähelepanelik kodanik leidis metsatukast „üle-elajad“, kes pakkusid erinevaid virgestavaid tõmmiseid ja andsid hüva nõu, kuidas üle-elada. Kohal olid liitlased koos oma tehnikaga ja soomusauto Estonia. Viidi läbi ka näidislahing Rannapaargu ja Kärdla sadama vahelisel alal. Nostalgiahuvilistel ja väga tähtsatel isikutel oli võimalik rentida VIP-buss, kus teenindasid vanemohvitserid.
  • Drillburgeri korraldajad olid kaitseliitlased, naiskodukaitsjad ja noorkotkad, kodutütred. Tegevust jagus kogu perele.

Fotod: Tõnu Soop

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments