0

Läänemaal sinivetikat ei ole

Peraküla rand. Foto: Urmas Lauri

Terviseameti andmeil Läänemaa randades sinivetikat ei ole.

Reede pärastlõunal ei olnud Kiisil infot, et Läänemaa randadesse sinivetikas jõudnud oleks. „Meile ei ole keegi veel teatanud, et kusagil oleks näha. Meie otsest seiret ei tee,“ ütles terviseameti Läänemaa esinduse vaneminspektor Lea Kiis.

Avamerel Hiiumaast põhjapoole jäävad aga satelliidipiltidele suured sinivetikakogumid. Nende jõudmine randadesse sõltub tuule tugevusest ja suunast. „Läänemeres on nad olemas ja sinnapoole, kuhu tuul triivib, sinna nad satuvad,“ ütles Kiis.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz