2Cellos oli Haapsalust lummatud

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

2Cellos. Foto: Rock in Haapsalu
2Cellos. Foto: Eduard Laur/Rock in Haapsalu

Rock in Haapsalu peaesineja, maailmakuulus duo 2Cellos oli Haapsalu linnast ja siinsest publikust nii lummatud, et lubas kindlasti tagasi tulla.

„2Cellos saatis meile väga ilusa, ülistavas toonis kirja – nad olid Haapsalust väga vaimustuses. Neile kõik väga meeldis ja nad olid Haapsalust vaimustuses. Üks neist ütles, et tahab koos perega siia puhkama tulla, ja juba õige pea,“ rääkis festivali kõneisik Reno Hekkonens.

Maailmakuulsad tšellomehed saabusid Haapsallu reede õhtul ja lahkusid pühapäeva lõuna paiku, seega oli neil aega linnas ringi vaadata. „Seda võimalust nad ka kasutasid. Haapsalu on selline maagiline koht, kus staarid saavad ringi jalutada ilma, et neil turvamehed sabas oleks. Meie korraldustiim pabistas ikka omajagu, kui saime teada, et mehed on lihtsalt linna peale jalutama läinud, aga neil endil oli kõik väga hästi,“ rääkis Hekkonens.

Haapsallu kogunenud festivalipublik – umbes 10 000 inimest – oli 2Cellosest vaimustuses kohe esimesest hetkest, kui mehed laupäeva õhtul Haapsalu piiskopilinnuse hoovil lavale astusid. Kaks karismaatilist muusikut alustasid oma etteastet malbe huumori ja maailmakuulsate romantiliste mahehittidega, kontserdi teises pooles läks aga käima tõeline tulevärk, kui mängu tulid AC/DC, Rolling Stones ja teised rokiklassikud. Sloveenia-Horvaatia päritolu Luka Šulići ja Stjepan Hauseri talenti on mõõdutundetult kiidetud ja imetletud aastaid, kuid kuulda ja näha neid siinsamas Eestis oli peaaegu talumatult liiga hea.

Kontserdikorraldaja ei teinud aga seekordset Rock in Haapsalu festivali publiku jaoks liiga lihtsasti tarbitavaks, vaid kostitas festivalikülalisi õhtuse kontserdi alustuseks korralikult rammusa indirokiga.
„Me tahtsime tekitada rohkem festivalimelu. Kui ka esimesed esinejad oleks olnud väga klassikalised või malbed, oleks asi kuidagi liiga magusaks läinud,“ selgitas Hekkonens valiku tagamaid. Pakutud artistidele ütles oma jah-sõna ka 2Cellos ise. „Nad ütlesid, et see on väga hea valik. Kui kõik artistid on väga ühte moodi, siis läheb igavaks,“ lisas Hekkonens.

Piltlikult öeldes juhtus see, et laps ootas lubatud kommi, aga talle serveeriti alustuseks hoopis 85-protsendilise kakaosisaldusega tumedat kvaliteetšokolaadi. See on teatavasti kraam, mille väärtus ei avane esimesest momendist ja tahab veidi harjumist. Laupäevase tumeda šokolaadi nimi oli Colours Of Bubbles – oma kodumaal Leedus populaarne ansambel, kelle karismaatiline frontman bändi veidi raskepärase ja ilusa indiloomingu publikule südamesse laulis ja rahva lõpuks heakskiitvalt huilgama pani. Nii tuli Eesti alternatiivrokk-kollektiiv Sibyl Vane juba soojaks köetud publiku ette. Pärnust pärit triot teatakse peamiselt Eesti Laulu esimeses poolfinaalis kõlanud loo „Thousand Words“ järgi, kuid indimuusikalavadel teevad nad tegusid juba aastaid, nii siin- kui ka sealpool piiri.

„Me kindlasti ei unusta indimuusikat ka edaspidi ära. Meil on eesmärk teha Rock in Haapsalust selline bränd, mis töötaks aastakümneid. Et see oleks festival paljude erinevate muusikastiilidega, et pakkuda publikule vaheldust ja üllatusi. Nagu me laupäeval nägime, inimesed armastavad huvitavaid valikuid ja teistmoodi asju,“ ütles Hekkonens.

„Ma tahan korraldajate poolt öelda suur-suur tänu festivalikülastajatele, Haapsalu elanikele ja linnale. Rock in Haapsalu publik on ikka ja jälle suurepärane. Alati on asju, mida me ise saame veel paremini teha ja teemegi juba järgmiseks aastaks plaane,“ ütles Hekkonens.

Rock in Haapsalu 2019 kestab kaks päeva ja toimub 19.-20. juulil. Läbirääkimised esinejatega juba käivad, aga kuni kokkulepetele pole ametlikult kätt alla pandud, ühtegi artisti ei avalikustata. Küll aga võib juba alates homsest aasta pärast toimuvale festivalile pileti ära osta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
just
5 aastat tagasi

varsti saabub sügis,siis saate rahu ja vaikust mitmeks kuuks…….

Kalamees
5 aastat tagasi

Hull häda parkimise kohapealt jne. Ei pea sõitma autoga otse lavale. Üldse vingutakse seal haapsalus jube palju. Eesti suvi ja üritusi palju ning talvel see koht täitsa välja surnud ja nautige seda mis antakse.

naine
5 aastat tagasi

no ei ole ju vaja täpselt samal ajal poodi minna.Üritage enne ära käia.Suvi on meil nii lühike,las inimesed naudivad ilusaid päevi…

suve-elu Haapsalus
5 aastat tagasi
Reply to  naine

Ma ka ei mõista – ise ei taha ja teistele ka pakkuda ei taha! Tore ju ainult, kui elu linnas käib, külalisi tuleb ja inimesed naudivad. Kadedust vähem ja äkki hakkate siis ise ka üritustel käima, olete samuti oodatud.

anonüümne
5 aastat tagasi

Delfi uudistes on aga skandaal — Reno suhtlemise puudujääk?…

pall
5 aastat tagasi
Reply to  anonüümne

Kui uuesti loed, ei olnud see Reno ja ka kriitik ei olnud päris adekvaatne oma nõudmistes. Ikka juhtub.

Kodanik
5 aastat tagasi

Metsa poele väike ettepanek. Sildid võäja, et parkimine poe külastajatele. Parkla oli täis pargitud kontserdi külastajate poolt.
Eelmine aasta oli ju näha, isegi kortermajade vahel käidi luuret tegemas ega vaba kohta pole.

Sass1.
5 aastat tagasi

mehed mängivad, aga mida? on need tšellod? aga sel juhul,
kus see heli valmis saab?

Triibik
5 aastat tagasi

Nuriseda oleks patt- kontsert oli tõesti hea ! Ja seekord oli ka parkimine paremini korraldatud. Tänud korraldajatele !

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Tee äärsed parkimised jätsid ikka kohati soovida. Nii et tehke veel üks suur parkla juurde. Raudteejaamas ju ka plats olemas.

Nimi kohustuslik
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Al bano kontserdil oli seal parklas 3autot,kuigi viidad sinna juhatasid.