Galerii: Mihkli laadal kaubeldi nii Putini kui ka veistega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 126

Mihkli laata peeti tänavu 30. korda. Laat on sama vana kui Lääne Elu. Foto: Urmas Lauri

Fotod: Urmas Lauri

Mihkli suursündmuseks on laat, mis taaselustati 1989. aastal ja on järjepidevalt tegutsenud siiani. Laada korraldajate sõnul võib laadal kaubelda kõigega, mida Eesti seadused ei keela. Nii oligi.

Laadalt sai osta nii veiseid kui ka põllusaadusi. Kauplema oli tuldud ka igat sorti käsitööga nii lähedalt kui kaugelt. Müügil oli palju vanakraami, samas pakuti ka Stalini ning Putini portreedega tasse.

Toimusd ka traditsiooniline rammumehe võistlus.

30. laada toimumise puhul oli Mihkli pastoraadis avatud väike väljapanek eelmistest laatadest. Puupüsti täis kirtikus andis kontserdi Marek Sadam. Õhtul simmanil astusid üles Meie Mees ja DJ Marek Roomets.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
lõunaläänlane
5 aastat tagasi

Kahjuks on laadad muutunud väga igavaks, ikka üks ja seesama Hiina-Türgi kaup, millega üritatakse ostjaid meelitada. Head käsitööd näeb järjest harvemini. See-eest on pooltööstuslikult toodetud maitsetut kraami, mida keegi kahjuks ei osta (massiliselt savikruuse, millel erinevad nimed jne). Ka vanakraamiäri on hakanud hääbuma. Ikka needsamad nõukaaegsed roostes esemed, mida veetakse ühelt laadalt teisele. Nagu üks tuttav ütles, et eseme eest, mis maksab Helsingi kirbuturul 1-2 eurot, küsitakse meie laadal 20-25 eurot. Vot sinna tulebki minna…