Läänemaa rannad on puhtad

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vasikaholmi rand. Foto arhiiv

Kuigi terviseamet hoiatab, et soe suvi on sinivetika õitsele meelitanud, siis Läänemaa randades praegu sinivetikaohtu ei ole.

Terviseameti Läänemaa esinduse vaneminspektor Lea Kiis ütles, et käis eile Lääne-Nigula ja täna Haapsalu supluskohtades veeproove võtmas. Proovide vastused saabuvad Kiisi sõnul küll järgmisel nädalal, aga paistab, et suplusvesi on heas korras. „Visuaalselt paistis ilus, selge ja puhas vesi,” ütles Kiis.

Suplusvee vastavust normidele kinnitasid ka 18. juunil ametlikest supelrandadest võetud veeproovid.

Terviseamet kontrollib kuus korra suplusvett Läänemaa ametlikes randades: Haapsalus Paralepa, Vasikaholmi ja Aafrika rannas ning Lääne-Nigula vallas Roosta rannas. Veel kontrollitakse omavalitsuse tellimusel korra suplushooaja jooksul vett ka sellistes populaarsetes ujumiskohtades nagu Haapsalus Väike viik ning Lääne-Nigula vallas Österby ja Dirhami.

Kiisi sõnul võetigi eile-täna peale ametlikele randade proove ka viimati nimetatud supluskohtades.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments