Noarootsi kohvikutepäev: Seffersi hoovikohvik kogus raha paadireisiks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Seffersi peremees Uku Tulev: "See on selline terve pere aktsioon. Eelnevalt käib tütardega koos arvestus, et kui palju me midagi ostame ning kui palju me sellest midagi teha saame.” Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 22

Seffersi peremees Uku Tulev: "See on selline terve pere aktsioon. Eelnevalt käib tütardega koos arvestus, et kui palju me midagi ostame ning kui palju me sellest midagi teha saame.” Foto: Urmas Lauri

Laupäeval muutusid Noarootsi koduhoovid kohvikuteks viies külas: Sutlepas, Aulepas, Pürksis, Paslepas ja Väike-Einbis. Seffersi hoovikohviku menuroad Sutlepas olid perenaise küpsetatud tiramisu kook ja peremehe küpsetatud lambaribi.

Sutlepa kandis oli suure tee ääres mitu viita, mis juhatasid Seffersi hoovikohvikuni. Külavahetee oli kitsas, vaid autolaiune. Autode voog sundis üksikut jalgratturit kraavipervel ootama, enne kui ta tolmu hajudes edasi sõitma sai hakata.

Seffersi hoovikohviku menüü oli tervislik, kohalikust toorainest, kinnitas pererahvas. Räästa all kuivasid tuulekalad, reas justnagu oreliviled. Põhiroana pakuti kalasuppi ning lambakarreed. Perenaise küpsetatid tiramisu kooki osteti lausa vaagnate kaupa.

Seffersi talus olid põnnidele uudistamiseks koerad, kassid, lambad ja kanad. Perenaine müüs kaasa ka mahedaid kanamune. Lastele oli lasteala, suurematele lauatennis, noolemäng, saun.

Seffersi talu osales kohvikuteõhtul ka mullu, kui Noarootsi poolsaare ettevõtmist esimest korda korraldati.

Peremees Uku Tulev ütles, et nad löövad kohalikus elus meeleldi kaasa. “Meie oleme mõelnud sedasi, et ta on selline terve pere aktsioon,” arutles pereisa. “Eelnevalt käib tütardega koos arvestus, et kui palju me midagi ostame ning kui palju me sellest midagi teha saame. See on ühtlasi ka matemaatikaülesanne.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments