Noarootsi kohvikutepäev: Brusase tõmbas külalisi ligi jäätise ja kalakotlettidega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 27

caption id="attachment_243047" align="alignleft" width="900"] Brusase kodukohvikus pakuti jäätist ja kalakotlette. Ja veel palju muud maitsvat ka. Foto: Urmas Lauri[/caption]

Laupäeval muutusid Noarootsi koduhoovid kohvikuteks viies külas: Sutlepas, Aulepas, Pürksis, Paslepas ja Väike-Einbis. Brusases olid menüü aluseks jäätised ja kalakotletid, selle ümber ehitatigi toiduvalik üles.

Haapsalu poolt tulnuid suunas esimene kohvikuviit Brusasesse. Sutlepa külateed mööda sõites paistis üle heinamaa talu, mille hoovis ootas kena väike kohvik. Külalistele pakuti taimseid ja kalast suupisteid, salateid ja erinevaid koduseid jäätiseid.

Talu juurde jõudes selgus, et nii teeperv kui ka hobustekopli veeres olnud muruplats on nii tihedalt autosid täis, et andis tükk aega otsida, et vaba platsi leida.

“Kõik on kena, aga üks viga on: parkla on väga väike,” alustasin sissejuhatuseks.

“Ahaa!” kostis Brusase perenaine Annika Liivak kohkunult. “Eks me andsime oma parima, vaatasime neid variante, mis võimalikud olid.” Kui aga selgus, et minu parklatorin polnud etteheide vaid tunnustus sellest, et külastajaid oli palju, perenaine leebus.

“Rahvast on täna tõesti palju käinud,” tõdes perenaine Annika. “Alguse poole oli eriti palju, ja nüüd käib nii, et vahest saab natuke hingata ka.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments