Läänemaa rallimeestel oli Saaremaal nii õnne kui ka ebaõnne

SU 1 koht Egert Jakob/Bruno Jakobi. Foto: Kalle Kruusma
SU 1 koht Egert Jakob / Bruno Jakobi. Foto: Kalle Kruusma

Laupäeval toimus Saaremaal järjekordne rahvaralli etapp. Ilm oli võistluseks super. Enne oli ka veidi vihma sadanud, mis tegi tolmu natuke vähemaks.

Võistluse korraldanud Saaremaa Tehnikaspordiklubi olid maha saanud superhea rajaga, katsed olid vahelduva tempoga. Kahju on muidugi sellest, et hea voolavusega 2,4 katse rada läks natukene katki ja tuli sõita rööpas. Aga see käib võistluse juurde. Muidu oli suurepärane võistlus ja sõitjad jäid rahule.

Meilt Läänemaalt ja endisest Läänemaalt oli stardis viis võistkonda. Meie poistel läks nii hästi kui ka halvasti.

Võistlus algas ärevalt Keven Serbin / Martin Tammele, kui tehnilisse minnes selgus, et käigukast on imelikult lekkima hakanud. Auto saadi küll hommikuks korda ja tuldi ka starti, aga peale nelja katset tuli ikkagi käigukasti probleemide tõttu katkestada.

Teised võistkonnad olid päev läbi tulises heitluses poodiumikohtade peale. Läänlased Virtsust Eerik Pank/Raimo Lillemets olid päev läbi heas hoos ja nii olid nemad päeva lõpuks J-16 klassi võitjad.

2WD-W klassis said Rauno Ollema/Kristjan Must kolmanda koha. Foto: Kalle Kruusma

2WD-V klassis olid Rauno Ollema / Kristjan Must päev läbi heas hoos ja kokkuvõtteks oma klassi tubli kolmas koht.

2WD-S klassis käis esimestest meetritest võitlus saarlase Daniel Lingi ja meie Marko Kukuškini vahel. Kui Kuku on öelnud, et tal ei suju kuidagi sellel aastal need rahvarallid, siis ka siin hakkas kohalik Saaremaa mees vahet iga katsega suurendama. Nii nad seal võistlesid, kord oli üks katse võitja siis jälle teine. Kuni päeva teise poole katseteni oli veel Kukul õrn lootus see võistlus enda kasuks pöörata. Siis aga tuli ühel katsel sisse sõiduviga ning kaotust 20 sekundi jagu. Tuli leppida oma klassi teise kohaga.

Viimase Läänemaa võistkonnana olid meil stardis SU klassis Egert Jakobi / Bruno Jakobi. Nende päev kulges vahelduvalt ja oli ka hommikupoolikul ärevaid momente, kus Bruno eksis natukene kaardilugemisel ja tuli ja tuli üks kõvem kokkupärge takistusega. Auto õnneks suuremaid kahjustusi ei saanud, servises saadi korda ja jätkati kiires tempos. Kuni viimaste katsetani ei olnud selge, kes võidab: kas Märjamaa poisid või meie omad. Viimase katsega pandi ilus punkt võistlusele ja võitjatena olid poodiumil Egert Jakobi /Bruno Jakobi.

Veel oli Igaühe Terviseklubi esindama Kersti Meindorf/Margus Pärtel. Nemad olid ka päeva läbi konkurentsis, aga eelviimase ja viimase katse vahel tekkinud tehniline rike tõi kaasa 28minutilise karistuse. Õnneks suudeti ralli ikkagi lõpetada ning endale vajalikud punktid tabelisse saada.

Nüüd on väikene vahe, ning siis, juuli lõpus, on Piiroajal sprint ja augustis sprint ning rahvaralli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments