Haapsalus tulevad linnade-valdade suvemängud

Lääneranna külade suvemängud Massus. Urmas Lauri
Lääneranna külade suvemängud Massus. Urmas Lauri

Nädalavahetusel peetakse Haapsalus Eesti omavalitsuste – nii linnade kui ka valdade – ühised suvemängud, mis on ühtlasi Läänemaa omavalitsuste suvine sportlik mõõduvõtt.

Omavalitsuste liikmed võtavad üksteiselt mõõtu 11 spordialal: kergejõustikus, meeste ja naiste võrkpallis, jalgrattakrossis, orienteerumises, petangis, mälumängus, tennises, köieveos ja kettagolfis; eraldi on juhtide võistlus.

Võistluse siinpoolse korraldaja, spordiliidu Läänela peasekretär Ülle Lass ütles, et võistlusalad on traditsioonilised. Välja jäi jahilaskmine, sest lähim lasketiir asub Elvas.

Lass ütles, et kui varem oli tennis vaid linnade suvemängudel ja köievedu vaid valdade mängudel, siis nüüd peavad mõlemal alal võistlema kõik omavalitsused. Uus ala on viimastel aastatel populaarsust kogunud kettagolf. Kuna Paliveres on olemas 18 korviga rada, siis seal ka võistlus peetakse.

„Mõned aastad tagasi esitasime taotluse, et need mängud Haapsalus pidada. Läänela peab tänavu oma 90. sünnipäeva, tahame mõne suure spordiürituse siin korraldada,” ütles Lass.

Mõõtu võtavad ligi 40 omavalitsust. Parima väljaselgitamiseks võetakse arvesse kuue vabalt valitud spordiala ja kergejõustiku tulemused. Seetõttu ei pea kõik omavalitsused kõigil aladel võistlema.

Spordiliit Läänela korraldas viie aasta eest linnade mänge.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments