Tervisejuhiks pürib viis inimest kohale

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu kolledži direktor Heli Kaldas on rahul, et kõigile kolledžis õpetatavatel eriadel on avaldusi rohkem kui kohti. Foto arhiiv

TÜ Haapsalu kolledžis on kõige populaarsem eriala tervisjuht, kus ühele tasuta õppekohale konkureerib viis inimest.

Kolledži direktori Heli Kaldase sõnul on tervisejuhi erialale ka varem suur konkurss olnud, kuid mitte nii suurt. Ta lisas, et tervisejuhi eriala populaarsus on kasvanud pärast toitumisnõustamise suuna lisandumist. „Seda õpivad inimesed treeneritest õpetajateni,” rääkis Kaldas. Tema sõnul on tervisejuhiks õppijad tavaliselt ka väga motiveeritud, mida tõestab see, et kes õppima on tulnud, see ka lõpetab.

Rakendusinformaatika erialal kandideerib ühele tasuta kohale ligi 4,5 inimest. „Oodatud, ja väga hea tulemus,” ütles Kaldas. Eelmisel aastal oli küll rakendusinformaatika erialale paarkümmend avaldust rohkem

Käsitöötehnoloogiate ja disaini erialale on 2 inimest kohale. Ka disaineriks pürivad Kaldase sõnul väga kutsekindlad inimesed, ehk nendegi hulgas on õpingute polelijätjaid vähe.

Kõige väiksem konkurss on tänavu liiklusohutuse erialal, kus 22le kohale on 28 avaldust. „Arvestasimegi, et konkurss saab varasemast väiksem olema,” tunnistas Kaldas. Ta selgitas, et 70 protsenti liiklusohutuse õppekavast on suunatud mootorsõidukijuhi õpetaja suunale, mistõttu mõned õppijaid, kes polnud õppekavaga enne korralikult tutvunud, jätsid õpingud pooleli. Kaldase sõnul on sel aastal liiklusohutuse eriala reklaamides mootorsõidukiõpetaja suunda eraldi rõhutatud. „Tegelikult on koolitatud sõiduõpetajaid Eestis väga vaja,” lisas ta.

Järgmisel nädalal algavad kolledžis sisseastumiseksamid. Kõigepealt tuleb sisseastujatel teha test või disainierialal täita praktiline ülesanne ning siis järgneb vestlus.

Konkurss Haapsalu kolledžis

Tervisejuhi eria: 22 kohta, 114 avaldust
Rakendusinformaatika eriala: 22 kohta, 98 avaldust
Käsitöötehnoloogiate ja disaini eriala: 22 kohta, 30 avaldust
Liiklusohutus: 22 kohta, 28 avaldust

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz