Massu mõisas peetakse esimesed Lääneranna valla suvemängud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Massu mõis linnulennult. Foto: Massu ratsaklubi
Massu mõis linnulennult. Foto: Paul Nurk

Laupäeval, 30. juunil kell 10 algavad Hanila kihelkonnas Massu mõisa pargis aset esimesed Lääneranna valla külade suvemängud.

“Idee korraldada Lääneranna külade suvemängud oli loogiline jätk eelnevatel aastatel toimunud Hanila ja Lihula valla mängudele,” selgitas üks suvemängude peakorraldajatest Ann Meriste-White, “Uue suurema valla puhul on võistkondi rohkem ja see on ka hea moodus ühisvalla sportlastel omavahel korralikult tuttavaks saada.”

“Tundus loogilise jätkuna, et uues vallas kambapeale midagi huvitavat teha,” nentis Meriste-White. “Mängude korralikult käimaajamine võtab ilmselt aega, aga vaatame kõigepealt ära, kuidas meil esimesel korral õnnestub, siis saame otsustada, kas tuleb ka järg.”

Suvemängude kavas on nii võistkondlikud kui individuaalalad, mille hulgast peaksid Meriste-White’i sõnul endale sobiva leidma kõik, kes vähegi sportliku liikumisega tegelevad.

Praeguseks on end üles andnud kuus võistkonda: Lihula, Tuudi, Kirbla, Vatla, Virtsu ja Massu.

Kogu Lääneranna vald laupäeval Massus ilmselt kokku ei saa, sest endisest Varbla ja Koonga vallast pole võitstlema tulemas kedagi.

“Ei ole kahjuks. Lihtsalt inimesi ei olegi,” nentis Lääneranna valla spordispetsialist Meriste-White. “Veidikene ilmselt peljatakse ka, et uus suur vald…”

Et kohale tuleb kuus võistkonda, selles on Meriste-White kindel, kuid seda selgust, kui palju võistlejaid igas võistkonnas kaasa lööb ja mis aladel, pole veel selge. Täna-homme on korraldajail seega veel nupitamist, kuidas võistluspäeva sujuma saab.

“Laupäeval kell kümme tutvustamegi võistluskohta ja loosime esimesed mängud välja, et kes kelle vastu mängib ja mida mängib,” selgitas Meriste-White. Enamus aladest toimub Massu mõisa taga pargis.

Massu suvemänge korraldab Lääneranna vallavalitsus koos Massu ratsaklubiga. Teiseks peakorraldajaks Meriste White’ile lisaks on Lääneranna volikogu liige Kristi-Carolina Reinmaa.

Võistkondlikud alad:

  • sulgpall (paarismäng)
  • võrkpall (võistkonnas 4M+2N)
  • rannajalgpall
  • tänavakorvpall
  • köievedu

Individuaalalad:

  • noolevise
  • palgitõste
  • jooksukross
  • ratsutamine

Massu mõis

  • Massu mõis (saksa k Massau) on rajatud arvatavasti 16. sajandi algul. Mõisat on esmamainitud 1596. aastal, mil ta kuulus Nicolaus Raskile.
  • 1840ndate algul valmis ühekorruseline kivist klassitsistlik peahoone.
  • 1919. aastal mõis võõrandati, sinna rajati kool, mis tegutses kuni 1970ndateni.
  • Tänapäeval on mõisahoone eravalduses.
Massu mõis linnulennult. Foto: Paul Nurk
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Reeda Toots
5 aastat tagasi

Väga tore! Ja kui spordimeestel õhtuks jaksu üle jääb, siis kutsume teid Hanila kirikusse kell 18 kontserdile, kus umbes tunni jooksul esineb kammernaiskoor Lu ja sega-vokaal-ansambel AnnabRe Reeda Tootsi ja Mait Männiku juhatusel. Kontsert on tasuta ja tundub valla suurpäevaga hästi ühilduvat. Näeme!