Lihula sai Piirimäe ettevõtlusala arendamiseks suure toetuse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Narma vaibatööstus Lihulas. Foto: Urmas Lauri

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) toetas 20 piirkondade konkurentsivõime tugevdamise (PKT) projekti Järva, Lääne, Tartu, Viljandi ja Valga maakonnas ligikaudu 20 miljoni euroga. Investeeringute mõjul saavad otsest kasu üle 150 erineva ettevõtte turismi-, tööstus- ja tootmisvaldkonnas.

Lihula sai Piirimäe tootmis- ja ettevõtlusala arendamiseks toetust üle 700 000 euro.

Toetuse abil on kavas Piiri tänava ja Valuste tee rekonstrueerimine kõvakattega teeks, sh teepeenarde korrastamine ning tänavavalgustuse rajamine, Piiri tänaval vee- ja kanalisatsioonitrasside, sh tuletõrjevee varustuse välja ehitamine ning Valuste teel veetrasside ehitamine. Soodsa ettevõtluskeskkonna teke paneb aluse uute töökohtade (u 70 otsest) loomisele ja olemasolevate säilimisele. Samuti teeb projekt võimalikuks uute alade kasutuselevõtu ettevõtluseks. Toetuse suuruseks on 736 280,88 eurot.

Läänemaalt sai Haapsalu linn holmide tööstus- ja sadamate ala avaliku infrastruktuuri arendamiseks 350 000 eurot ja Uuemõisa tööstusalade tehnilise taristu rajamiseks 345 000 eurot.

Lääne-Nigula vald sai Taebla tootmisala edendamiseks 300 000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments