Eesti Metsloomaühing: ärge toitke ega kasvatage ise oravapoegi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Oravapoeg. Foto: Eesti Metsloomaühingu Facebooki leht.
Oravapoeg. Foto: Eesti Metsloomaühingu Facebooki leht.

Eesti Metsloomaühingu Raplamaa piirkonnajuhi Gabriel Vodolatzenko juurde jõudis eile Haapsalu lähedalt imepisike oravapoeg, keda inimesed mõtlesid ise üles kasvatada ja toitsid kolm päeva. Paraku oravapoeg suri, seisab ühingu Facebooki lehel.

“Inimesed toitsid oravapoega kolm päeva lehmapiimaga, mida ei tohi oravapoegadele anda! Alles nüüd, kus oravapoeg on loid, küsiti meilt mis teha,” kirjutas ühing eile.

Oravapoeg kaalus Vodolatzenko juurde jõudes 43 grammi, tal oli vale toitmise tagajärjel kõht täiesti lahti ja seisund väga halb. Kahjuks ei õnnestunud oravapoega päästa – ta suri.

“Palume kõiki – ärge kahjustage loomapoegi, püüdes neid ise toita!” paneb ühing inimestele südamele.
“Pigem ei tuleks üldse alustadagi, kui pole kogemust ja teadmisi. Lisaks lehmapiima mittesobivusele on ka teisi asju, mida kogemusteta inimesd valesti teevad, põhjustades nii oravapoegade hukkumise.”

Ühing selgitas, et valede toitmisvõtete korral satub piim kopsu ja loom sureb. Sel põhjusel on Eesti Metsloomaühingusse jõudnud palju ise toidetud oravapoegi, kes lõpuks surevad. Väheseid õnnestub päästa.

“Kõige turvalisem tegevus oravapoegade päästmisel (kui olete veendunud, et neid tuleb päästa) on see, et te ei alusta ise nende toitmist, vaid võtate meiega kontakti ja küsite nõu ning toimetate oravapoja meie hoiukoju!” rõhutatakse teates.

Eesti Metsloomaühinguga saab kontakti nende Facebooki lehel vahendusel ja telefonil 5632 2200.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments