Galerii: Itaalia muusika kontsert kasvas festivaliks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 29
Fotod Martin Dremljuga

Eile toimus esmakordselt piiskopilinnuse müüride vahel Itaalia muusika festival, kus lavale astus mitu Itaalia muusikut eesotsas laulja, kirjaniku ja näitleja Pupoga.

Haapsalu Itaalia muusika festival toimus sel aastal esmakordselt, kuid Itaalia muusikat sai piiskoplinnuse müüride vahel kuulata ka möödunud kahel aastal, kui suure rahvahulga ees esinesid Toto Cutugno ja Al Bano.

“Eestlaste suur armastus Itaalia muusika vastu möödunud kahel aastal, mil Haapsalu lossihoovis purustati publikurekord, andis hoogu festivali sünniks. Nii ongi sel aastal Haapsallu kutsutud mitmeid kollektiive Itaaliast ja sekka ka mõned kohalikud Itaalia muusikat mängivad eestlased, kes kahel erineval laval armastatud hitte esitavad,” ütles kontserdikorraldaja Tanel Samm Monster Musicust.

Õhtu peaesinejaks oli Itaalia muusik ja telekuulsus Pupo (Enzo Ghinazzi). Laulja saavutas maailmakuulsuse lauluga “Gelato al Ciaccoloto” ja samanimelise albumiga, mis tõi kuulajateni ka hittloo “Ciao”. Adriano Celentano laule esitab Haapsalu festivalil Celentano isklik sõber Adolfo Sebastiani koos bändiga. Tegemist on Itaalia muusikaekspertide hinnangul parima Celentano laulude kontserdiga. Koosluse loomiseks ja laulude esitamiseks andis idee Adriano Celentano pärast karjääri lõpetamist 15 aastat tagasi.

Itaalia popmuusikaga täitis Haapsalu piiskopilinnuse italo-disco meister Fransesco Napoli. Tema karjäär algas 1980ndatel Saksamaal, kus ta sai kiiresti populaarseks tänu poplauludele, mida ta tõlgendas itaalia keelde. Fransesco Napoli album “Lady Fantasy” müüs 12 miljonit eksemplari 44 riigis. Kõige kuulsamad Napoli laulud on “Balla Balla”, “Marina”, “Borneo”, “Klaveripiano” ja “Ciao Italia”.

Eestist pärit ansambel Beati Mandolini tõi publikuni Sitsiila tarantellad ja romantilised armastuslaulud. Beati Mandolini eestvedaja Ants Õnnis sattus Sitsiiliat külastades vaimustusse kohalikust mandoliinimuusikast. Nii sündis mehe eestvedamisel ansambel, mille repertuaari valiti tundelised armastuslaulud ja tulised tantsulood Sitsiiliast. Eheda itaaliapärase kõlaga ja repertuaariga Beati Mandolini on Eestis unikaalne kooslus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kes
5 aastat tagasi

tellib muusika, see maksab. Kahjuks tasuta lõunaid ei ole, ka mitte meelelahutuses.

aivar
5 aastat tagasi

Kuule Õuemaa kui sa sa natuke majandus teemadega ka kursis oleksid siis sa nii lolli juutu ei kirjutaks. Miks sa aitad eesti rahvuskapitali välaveole kaasa. kas sule on tähtsam itaalia onude heaoleu kui eesti rahva oma ? Selle üritusega viidi eestist välja päris kopsakas summa raha. Miks sa sellest ei kirjuta ? Itaalia onud said enda veini siisetele talupoegadele sisse joota ja siinset rahvast mürgitada- miks sa sellest ei räägi

K.S.
5 aastat tagasi
Reply to  aivar

Teil ikka asjad pisut sassis, Rahvuskapital oli meil siis kroon ja seda pole juba ammu… Euro aga on umbes nagu Rubla omal ajal oli, keskvõimu raha, millega meil pole muud pistmist kui see et seda siin kasutatakse… Ja tänapäeva multikulti ajastul pole ju raha omanikul tegelikult ka üldse tähtis kas hea on Itaalia või Eesti rahval…