Esmaspäeval on veekeskuses keemiaõppus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

2013. aastal harjutasid rahvusvahelised keemiapäästemeeskonnad tegutsemist Rohukülas rahvusvahelisel õppusel Modex. Foto Arvo Tarmula

Esmaspäeval on Haapsalu veekeskuses Läänemaa esimene keemiapäästeõppus, mis toob kohale suure hulga päästetehnikat ja häirib ka veekeskuse juures liiklust.

Õppuse üks korraldaja, Haapsalu operatiivkorrapidaja Andrus Eltmaa ütles, et õppuse legendi järgi on veekeskuses ümber läinud kloori ja väävelhappe kanistrid. Sündmusele reageerivad lisaks Haapsalu, Risti ja Lihula komando päästjatele ning Ridala vabatahtlikele ka keemiapäästevõimekusega Pärnu komando. Õppusel osalevad ka politsei ja kiirabi.

Et tehnikat tuleb kohale palju, on õppuse ajal, kella 10 ja 13 vahel veekeskuses esisel lõigul liiklus häiritud ja see lõik võidakse liikluseks sulgeda.

2013. aastal oli Haapsalus ja selle ümbruses rahvusvaheline õppus Modex, mille üks osa oli ka keemiapääste, kuid Eltmaa sõnul pole siinsetele komandodele Läänemaal varem keemiapäästeõppusi korraldatud. „Kuid meil on veekeskus ja spaad, kus sellised õnnetused võivad juhtuda,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments