0

Puidutööringis valminud koerakuudid kingiti loomade varjupaigale

Lääne Elu

info@le.ee

Koolilaste valmistatud koerakuudid jõudsid Läänemaa loomade varjupaika. Foto HKHK ehitus

Haapsalu kutsehariduskeskuses (HKHK) puiduringis käinud põhikoolinoored kinkisid talve jooksul ringitööna valminud koerakuudid Läänemaa loomade varjupaigale.

Mullu sügisel HKHKs tööd alustanud puidutöö huviringis „Mis on vahet tisleril ja puusepal?“ õppisid noored nii tisleri kui ka ehituspuussepa ameti algtõdesid. Osa ringist toimus tisleri eriala kutseõpetajate käe all kutsehariduskeskuse puidumajas, teine pool aga ehitusmajas.

HKHK ehitusmajas juhendas õpilasi HKHK üldehituse eriala kutseõpetaja Villu Vapper, kelle sõnul oli puiduringi eesmärk lasta õpilastel kasutada võimalikult palju erinevaid tööriistu ja õppida puusepatöö võtteid. Sellest tuligi mõte ehitada väike majake ehk koerakuut, kus on seinad, põrand, katus, aken ja uks. Eelnevalt olid valmistatud kuudi ehitusjoonised, mida noored ka veidi  lugema õppisid.

Huviringi lõpuks valmis kolm kahe ruumi ja aknaga koerakuuti. Kui kuudid valmis, algas nende viimistlemine – seda tegid HKHK ehitusviimistluse eriala õpilased koos kutseõpetaja Mati Kisantiga.

Puiduringis osalesid põhikoolinoored Läänemaa ja Lääne- Harjumaa eri koolidest: Haapsalu põhikoolist, Viigi koolist, Uuemõisa lasteaed-algkoolist, Risti, Taebla, Martna, Lihula, Kullamaa, Harju-Risti, Ruila ja Turba koolist. Huviring toimus projekti „Kutsehariduse maine tõstmine“ raames.

Annika Armipaik-Nukki

projektijuht

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz