Tosin Lääne maleva kaitseliitlast läbis sõdurioskuste baaskursuse

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kaitseliitlane võistlushoos. Foto: Mati Seppi erakogu
Foto: Mati Seppi

Kaitseliidu Lääne malevas lõppes uutele kaitseliitlastele ette nähtud sõdurioskuste kursus, mille läbis 12 inimest.

Osalejad olid Haapsalu, Hiiumaa ja Risti malevkonnast ning Lihula üksikkompaniist, vahendas sõdurioskuste kursuse ülem veebel Taavi Vaher. Oli nii mehi kui ka naisi, noorim oli 18 ja vanemad üle 40 aasta vanad.

Kuna kursuse maht oli peaaegu 200 tundi, algas kursus juba eelmisel aastal, kokku oli seitse nädalavahetust. Viimasel nädalavahetusel kontrolliti kursuslaste teadmisi-oskusi ja vastupidavust kontrollharjutusel. Kontrollharjutuse raja pikkus oli ligikaudu 44 kilomeetrit pikk.

Peale kontrollharjutuse läbimist oli kursuse pidulik lõpetamine, kursuslased said  tunnistused  ja lisaks andsid kursuslased kaitseliitlase tõotuse. Kursuse parimaks osutus Kevin Kelder Lihula üksikkompaniist.

Sõdurioskuste kursus on ettenähtud uutele kaitseliitlastele, kes liituvad malevaga. Kursusel õpetakse vajalike tarkusi:  kaitseliitlasena relva-ja laskeõpe, välioskused, sõjatopograafia, lahingumeditsiin, sideõpe.

Sõdurioskuste kursust korraldab Kaitseliidu Lääne malev oma korra aastas, kui on piisavalt uusi liikmeid, kes selle läbi peavad tegema.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments