Wiedemanni noortekeskus ootab tassikooke meisterdama

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

söögitegu. Foto: Haapsalu noortekeskus
Söögitegu. Foto: Haapsalu noortekeskus

Noortekeskus kutsub kõiki Haapsalu noori, nende vanemaid ja noortemeelseid avatud uste päevale 15. mail kl 16-19.

Tutvustame noortekeskuse tegemisi ning kõik saavad meisterdada endale tassikoogi, teatas Kristi Erkmann noortekeskusest.

Koogitegu juhendab Elo Jürise Haapsalu ettevõttest Koogikiirabi.

Sel aastal viib Haapsalu Noorte Huvikeskuse Wiedemanni noortekeskus ellu avatud noortekeskuste projekti „Oled see, mida sööd“. Projekti eesmärk on tõsta noorte teadlikkust toitumisest, panna neid mõtlema kuidas teha ja valmistada endale säästlik söögikord saadavatest toorainetest  ja anda näpunäiteid toiduhügieenist ning lauakommetest.

„Haapsalu on küll tuntud kohvikutelinn, kuid seda naudivad peamiselt turistid suvisel ajal. Püüame tuua toidu tegemise ja nautimise kogemust ka kohalike noorteni,” sõnas projektijuht Katrin Nuuter.

Projekti käigus kaasajastatakse noortekeskuse köögitarvikuid; viiakse läbi noortele ja noortega tervisliku toitumise õppepäevad, kus noored saavad ka teadmisi toiduhügieenist ja lauakommetest; luuakse retseptikogu ja tehakse koostööd erinevate organisatsioonidega. Noored panustavad heategevusse – sel reedel võtavad noored abilised osa MTÜ Läänemaa Toidupank toidukogumise aktsioonist Rannarootsi Selveris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments