0

Häired parvlaevaliikluses tõid Hiiumaa firmadele 25 000 eurot kahju

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Minister Kadri Simson parvlaeva Tiiu ristimisel Heltermaal
Minister Kadri Simson parvlaeva Tiiu ristimisel Heltermaal. Foto: Urmas Lauri

Hiiumaa vald kogus tagasisidet möödunud kuude keerulisemate transpordiolude kohta – kahjudest andis vallale teada kuus Hiiumaa ettevõtet, kelle kogukahju parvlaevaühenduse tõrgete ajal veebruari lõpust aprilli alguseni oli ligi 25 000 eurot, kirjutab Hiiu Leht.

Suurimast kahjust, üle 15 000 euro, andis teada OÜ Hiiu Autotrans, mis pakub transporditeenust nii Hiiumaa ja mandri vahel kui rahvusvaheliselt. Ettevõtte jaoks oli töö häiritud 15 tööpäeva jooksul, lisaks üksikud parvlaevast mahajätmised mahupiirangute tõttu muul perioodil.

Hiiu Autotransi esindaja loetles mitmeid kululiike, sealhulgas kaubaautode tühisõidud Tallinn–Rohuküla–Tallinn, kui kaup tuli Tallinna tagasi saata; pidevad ooteajad sadamates – kõige pikem ooteaeg oli 36 tundi; autode pikem tööaeg ja kilomeetrikulu liinil Tallinn–Virtsu–Triigi–Kärdla–Sõru–Tallinn märtsi esimesel nädalal; autode pikem tööaeg ja kilomeetrikulu, kui parvlaev sõitis Heltermaa–Virtsu liinil; kogu personali tööjõukulu kasv: autojuhid, logistikud, töökoda; palju äraütlemisi poolhaagete ja täishaagete tellimustele, kuna veokid ei pääsenud üle mere teenust pakkuma ja sealt tagasi; ära jäi mitu regulaarvedu, kuna autod ei saanud praamidele.
Hiiu Autotrans märkis ka, et soovib kahjude hüvitamist.

Kohtumisel majandusminister Kadri Simsoniga lepiti kokku, et Hiiumaa vald saadab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile seoses häiretega laevaliikluses ettevõtetele tekkinud kahjude kokkuvõtte. “Kahjud, mis on põhjendatud ja kirjalikult vallale esitatud, tuleb riigil ettevõtjatele hüvitada,” ütles kohtumisel osalenud Hiiumaa ettevõtjate liidu esimees Tanel Malk.

Avalik veebiküsitlus oli Hiiumaa valla kodulehel avatud 9. märtsist 5. aprillini. Selle aja jooksul kogunes vastuseid 310.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz