Läänlased joovad ja liiguvad keskmisest vähem

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Aevo Tarmula foto

Tervise arengu instituudi värske ülevaade näitab, et läänlased liiguvad vähem ja suitsetavad rohkem kui eestlased keskmiselt. 46,15 protsenti läänlasi ei liigu ülevaate järgi piisavalt. Eesti keskmine on 29,23 protsenti, Euroopa keskmine 24,5 protsenti.

23,9 protsenti läänlasi suitsetab. Eesti keskmine on 23,5 protsenti, Euroopa keskmine aga 19,2 protsenti.

Ülekaalulisi seevastu on Läänemaal vähem kui Eestis ja Euroopas keskmiselt. Läänemaal on ülekaalulisi 49,51 protsenti. Eesti keskmine on 53,9 protsenti ja Euroopa keskmine 51,6 protsenti.

Samuti joovad läänlased keskmisest vähem end purju – vastavad protsendid on Läänemaal 15 protsenti, Euroopas 19,9 protsenti ja Eestis keskmiselt 23,3 protsenti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
6 aastat tagasi

Liiguvad keskmisest rohkem kui orjad…
Ja joovad kõikidest vähem,sest ajavad õlut vahtramahlast kevadel…kuna oma töötadu eest saab osta 100 pudelit õlut…
Aga tänu sellele oleme kõige tervemad kaa,sest Paralepa metsas kuuseokste peal lageraielangil külitades juba haigused külge ei hakka
Ja kes ära sureb,siis see on tema loomulik surm…

Kübe
6 aastat tagasi

Teenivad ka keskmisest vähem. Aga kas joovad vähem? Ei usu.

nikolai
6 aastat tagasi

võib ka lihtsalt kolja, see on sellepärast et, et vees pidi kõvasti radooni olema, st.et see teeb niisama juba meele rõõmsaks, pole vaja midagi muud juuagi, sest iga sõõm on lausa rõõm