Kured takistavad Risti kolemaja korstna lammutamist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Ristil kunagise söökla hoone omanik peab 1. juuniks hoone viima vastavusse Lääne-Nigula valla heakorra eeskirjaga või alustama lammutamist. Foto: Urmas Lauri

Omanik lubab lammutada Risti endise sööklahoone korstna, kuid korstna otsas pesitsevad kured takistavad seda.

Ristil kunagise söökla hoone omanik Idaser OÜ sai Lääne-Nigula vallalt ettekirjutuse. 1. juuniks peab omanik hoone viima vastavusse valla heakorra eeskirjaga või alustama lammutamist.

„Eks me täidame ettekirjutuse ära,“ ütles Idaser OÜ juhatuse liige Andrus Tang. „Hoonet me ei lammuta, kuid korstna lammutame maha ja korrastame krundi.“

Tangi sõnul olnud neil korsten plaanis juba eelmisel aastal lammutada, kuid mullu takerdus ettevõtmine kurepesa taha. „Kured tulid nii vara, et ei saanud lammutada,“ ütles Tang eelmisel nädalal, mil kured polnud veel saabunud.

Nädalavahetuseks olid aga kured end taas pessa sisse seadnud ning seetõttu ei saa ka tänavu korstnat lammutama hakata.

Lääne-Nigula vallavalituse ehitus- ja planeerimisosakonna juhataja Heikki Salmi sõnul ajendas märgukirja kirjutama asjaolu, et MTÜ Risti Rahvaselts pöördus räämas maja tõttu vallavalitsuse poole.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
KUREPAAR
6 aastat tagasi

Ikka nokk kinni,saba lahti .Miks korsten seda kolemaja segab? Vastupidi,just
see monstrum tuleks maha vötta.Vanu korstnaid on ennegi toestatud ,renoveeritud.Endine pritsumaja seisab samuti tyhjana.