Jaanus Karilaid: Andres Ammas oli idealist

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

„Oma olemuselt oli Andres Ammas muusik, kes otsis ka poliitikas harmooniat. Poliitika oma olemuselt aga on paraku atonaalne,” ütles Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid, kes on Ammasega aastate jooksul koos olnud nii  opositsioonis kui ka koalitsioonis.

„Otsida üht ja leida teist on raske tee.

Kahtlemata oli ta omanäoline poliitik, kes tõi värskust ja teistsugust vaatenurka asjadele. Õpetaja- ja muusikuvaimu ei kaotanud ta kunagi. Palju poliitikuid unustab oma lätted, aga tema mitte.

Ammas poliitilise konkurendina oli tugev vastane. Ta oli hea sõnaseadja. Tema sõnavõtud opositsioonis olid teravmeelsed, aga meeldiv neid alati kuulata ei olnud. Samas – kui midagi oli hästi, ei peljanud Ammas tulla ja seda öelda. Ka selline ausameelsus on poliitikas defitsiit.

Ammas oli idealist, kes hoidis poliitilist kultuuri kõrgel ja lootis midagi suurt ära teha. Ta oli veendunud, et kõik pole müüdav, et on olemas väärtused ja ideaalid.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments