Andres Ammas tahtis peaministrilt küsida Rukki kanali kohta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rukki kanal.

Veel tänaseks oli Andres Ammas riigikogu infotunnis registreerinud küsimuse peaministrile.

Teisipäeva õhtul vestles ta sel teemal nii mõnegi tuttavaga, kellelt uuris, kuidas ta peaminister Jüri Ratasele esitatava küsimuse vormistama peaks.

Ettevõtja Krista Antsve-Esta helistas Andres Ammasele teisipäeval. „Helistasin, kui olin Vabaerakonna arupärimise läbi lugenud,” meenutas Antsve-Esta, viidates arupärimisele, mille opositsioonierakond oli majandusminister Kadri Simsonile seoses Hiiumaa laevatee süvendamisega esitanud. „Mulle see meeldis ning tahtsingi Andresele sellest märku anda. Kuna olen ise poole kohaga hiidlane, siis pean end praamisaagas asjatundjaks.”

Ammas polnud Antsve-Esta kõnet vastu võtnud, kuid teisipäeval kella seitsme paiku helistanud talle ise tagasi. „Ütlesin, et andku takka, arupärimine on tasakaalukas ja asjalik, mitte tavapärane poliitiline lahmimine,” meenutas Antsve-Esta.

Vesteldud ka muudel Hiiumaa teemadel. „Rääkisin talle paar hiiu nalja, tema omakorda rääkis, kuidas ta käis Hiiumaa vallavolikogu kuulamas ning hiljem Ave [Alavainu] juures külas,” ütles Antsve-Esta. „Meenutas hea sõnaga oma Hiiumaal käiku. Ütles, et eks ma teen endale seda Hiiumaad selgeks.”

„Selline jutt oligi,” meenutas Antsve-Esta õhtust telefonivestlust. „Tore, et hiidlased selle petitsiooni tegid. Ja Vabaerakonna arupärimine oli sisuline, ei olnud eneseupitamiseks esitatud.”

„Suur auk jääb küll mõneks ajaks,” nentis Antsve-Esta.

.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments