0

Haapsalu akordioniõpilased pääsesid finaalvõistlusele

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Martin Märdimäe ja Laas-Joonas Saul. Foto erakogu

Kaks Haapsalu muusikakooli akordioniõpilast pääses Eesti muusikakoolide liidu korraldatud Loode-Eesti akordionikonkursi eelvoorust edasi üle-eestilisele finaalvõistlusele.

Et selgitada välja aasta parim noor instrumentalist, peetakse Eestis kõigepealt piirkondlikud konkursid. Haapsalu muusikakool on Loode-Eesti regioonis ja Haapsalu lapsed osalesid laupäeval, 24. märtsil piirkondlikul konkursil Jõelähtme muusikakoolis.

„Osales üheksa muusikakooli 32 õpilasega ja võisteldi viies vanuserühmas,“ ütles Haapsalu muusikakooli akordioniõpetaja Sirje Roogla. „Meilt võistles Martin Märdimäe 1. ehk kuni 10aastaste vanusegrupis ja Laas-Joonas Saul 2. ehk 11-12aastaste grupis. Mõlemad pääsesid kolme parema sekka, mis tagas edasipääsu üle-eestilisele konkursile Keilas.“

Akordioniõpilased pidid Jõelähtmes esitama kolm pala – kohustusliku loo, polüfoonilise  ja vabal valikul loo. Esitusi hindas žürii, kuhu kuulusid Eesti muusika- ja teatriakadeemia õppejõud Tiina Välja ja Sirje Mõttus ning Eesti tippinterpreet Allan Jakobi.

Sirje Roogla sõnul aitas Haapsalu lapsi muusikakooli uus akordion. „See eelmisel aastal muretsetud 2000eurone Itaalia pill toob meile juba au,“ ütles ta.

Cyrillus Kreegi nimelise Haapsalu muusikakooli akordioniosakonnas on kümme õpilast. „Osaleme vapralt konkurssidel ja saame ka edasi,“ kiitis Sirje Roogla.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz