Riigikogu valis esimeheks tagasi Eiki Nestori

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Eiki Nestori uusaastatervitus Rohuküla sadama kail.
Eiki Nestor Rohuküla sadama kail. Ekraanitõmmis uusaastatervituse videost.

Riigikogu valis neljapäeval oma esimeheks tagasi Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) liikme Eiki Nestori.

Nestor kogu salajasel hääletusel 54 häält. Temaga konkureerinud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) saadik Henn Põlluaas sai 35 häält. Kehtetuid sedeleid oli kaheksa, nendel ei olnud märgistatud ühtegi kasti.

Esimeheks valituks saamiseks oli vaja saada üle poole kehtivatest häältest.

SDE fraktsiooni esimees Kalvi Kõva rõhutas Nestorit kandidaadiks esitades, et Nestor on kõigile tuntud ja tugev parlamentarismi eestvõitleja.

“Jah, kõik me tunneme Eikit. Selle tõttu esitame talle vastaskandidaadiks Henn Põlluaasa,” ütles sotside kõige teravamate kriitikute, EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme kandidaatide esitamisel.

Nestor on olnud riigikogu kõikide koosseisude liige alates 1992. aastas. Nestor sai riigikogu esimeheks 2014. aasta 20. märtsil, seoses reformierakondlase Taavi Rõivase esimese valitsuse ametisse asumisega, milles Reformierakonna koalitsioonipartner oli SDE.

Riigikogu esimehe positsioon kuulub sotsiaaldemokraatidele on ka praeguse, Jüri Ratase juhitud Keskerakonna, SDE ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) koalitsiooni kokkuleppe kohaselt. Kolmel fraktsioonil on riigikogus kokku 54 saadikut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
6 aastat tagasi

“Nestor on kõigile tuntud ja tugev parlamentarismi eestvõitleja.”Eks Ta ole küllaga rahvale kannatusi toonud.Kus on sotsiaalharta härra.