Galerii: Linnamäe vanas koolimajas avati külakeskus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

90aastane Evald Viilma käis oma kunagise koolimaja uuestisündi vaatamas. Foto Arvo Tarmula

Linnamäe vana koolimaja on veidi enam kui poole aasta pikkuse põhjaliku remondi käigus saanud täiesti uue näo ja muutunud külakeskuseks. Täna avati maja uksed ja kohalikud inimesed said uut keskust uudistama tulla.

Kauaoodatud maja oli uudistama tulnud suur hulk inimesi nii lähedalt kui ka kaugemalt. Kohal oli nii ümbruskonna inimesi kui ka neid, kes kunagi Oru koolis käinud ning nüüd koos laste ja lastelastega vaatama tulid, milline renoveeritud koolimaja välja näeb. Just viimaste hulgas tekitasid suurt huvi välja pandud koolialbumid.

Linnamäe koolimaja ehitati 115 aastat tagasi ja viimased 20 aastat, mil kool uude majja kolis, tühjana seisnud. Mitu korda omanikku vahetanud maja jõudis lõpuks ärimees Koit Uusiga seotud osaühingule Interrobang ja mullu juunis alustati koolimaja renoveerimist külakeskuseks.

Renoveerimisprojekti autor on arhitekt Harry Lindemann ja ehitas Haapsalu firma Resteh OÜ. Külakeskust haldab Linnamäe arenguselts.

Külakeskuses on end juba sisse seadnud noortekeskus koos lasketiiruga.

Esimesel korrusel asub lasetuba, kus hakkab koos käima beebikool. Selle kõrval on täisvarustuses köögiga avaram ruum, kus saab korraldada suuremaid kokkusaamisi ja mida kohalikud saavad oma pidudeks rentida. Üle tee asuvat spordiplatsi arvestades on majas ka saun, duširuum ja spordivahendite ladu.

Teisel korrusel asub peeglisaal, kus saab nii treeninguid läbi viia kui ka loenguid ja kursusi korraldada. Kõrvalruumis seab end sisse juuksur ning töövõimalus on ka massöörile ja kosmeetikule.

Fotod Arvo Tarmula

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments