0

HÕFFi avafilm on „Märulikool“

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kaader avafilmist

Tänavuse Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali avaseanss tuleb eriline, kui esimest korda jõuab siinpool ookeani ekraanile äsja Ameerikas loorbereid lõiganud film „Märulikool”.

Slamdance´i festivalil parimaks mängufilmiks nimetatud ja ka publikupreemia võitnud linateos saab Haapsalus rahvusvahelise esilinastuse ja seda saabuvad esitlema režissöör Trevor Stevens ja peaosatäitja Heston Horwin.

Inglise keeles pealkirja „Rock Steady Row” kandva filmi tegevus leiab aset postapokalüptilises Rock Steady ülikoolis, mille esmakursuslaselt varastatakse jalgratas. Selleks et sõiduriista tagasi saada, ei tule tal vastu astuda mitte ainult kahele ülikoolilinnakut oma terrori all hoidvale tudengikorporatsioonile, vaid ka õppeasutuse korrumpeerunud rektorile.

Mainekas meelelahutustööstuse väljaanne Hollywood Reporter on seda nimetanud ka moodsaks vesterniks.

HÕFFi kunstilise juhi Maria Reinupi sõnul on tegu ideaalse avapauguga 13. järjekorranumbrit kandvale festivalile. „Üle ootuste vinge lavastajatöö toob vaatajani värske, värvilise maailma, kus igaühele on miski kuskilt mõnusalt tuttav, aga samas ei jäta parasjagu krutskeid täis linateos ka üllatamata. Elamus on garanteeritud,” ütles ta.

„Märulikooli” treiler: https://www.youtube.com/watch?v=LJAEbawJZzg.

HÕFF välja veel kaks linateost.

Juba kurikuulsa õudusfilmisaagaga „[REC]” enesele legendi staatuse kätte võidelnud hispaanlase Paco Plaza uus linateos „Verónica” räägib loo katoliku koolis õppivast teismelisest Verónicast (Sandra Escacena), kes asub võitlema Ouija lauamängu ajal lahtipääsenud kurja vaimuga. Niigi kõheda linateose muudab veelgi haaravamaks see, et filmiajaloo parimate possession-žanri hirmufilmide jälgedes sammuv „Verónica” pole pelgalt fiktsioon, vaid põhineb 1991. aastal kummalistel asjaoludel surnud 18-aastase Estefania Gutierrez Lázaro juhtumil, mis tekitab Hispaania kriminalistides siiani judinaid. „Verónica” kandideeris kodumaal seitsmele Goya auhinnale, võites neist ühe – parima helirežii eest.

„Verónica” treiler: https://www.youtube.com/watch?v=My-yHZoCk74.

Imekauni pildikeelega muinasjutuline „Varjude org” on maagilise realismi suursaavutus, mis haarab vaataja enda embusesse üsna esimestest kaadritest peale. Kusagil mere ja mägede vahel asuvas väikeses Norra külakeses elab kuueaastane Aslak oma emaga. Nagu iga teinegi poiss selles külas usub temagi jutte metsikutest libahuntidest, kes täiskuu saabudes tulevad inimeste juurde ja murravad nende lambaid. Salapärane mets, mis küla igalt poolt piirab, heidutab ja samas tõmbab poissi. Pärast traagilist teadet vanema venna surmast võtab väike Aslak ette retke metsa, et otsida üles kaduma läinud koer. Metsas ekseldes avaneb talle aga see „teine” maailm, kust ta leiab vastuseid eksistentsiaalsetele küsimustele, mis teda pikemat aega on piinanud.

Film esilinastus mullusel Toronto festivalil ja on kuulsas Łódźi filmikoolis hariduse omandanud režissööri Jonas Matzow Gulbrandseni debüüt. Kaasautoriks saab kindlasti pidada ka operaatorit ja ühtlasi lavastaja venda Mariust, kelle tööde hulka kuulub muuhulgas Marko Raadi film „Lumekuninganna”.

„Varjude oru” treiler: https://www.youtube.com/watch?v=RYN95rPURV8.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival leiab tänavu aset 27.-29. aprillini. Festivali passid on juba saadaval Piletilevis. Kogu programm avalikustatakse ja üksikpiletite müük algab 6. aprillil.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz