Jääteede saatus selgub homme õhtul

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi jääteesaba 3. märtsil. Foto: Urmas Lauri
Vormsi jääteesaba 3. märtsil. Foto: Urmas Lauri

Pühapäevast on suletud Rohuküla-Sviby jäätee, päev varem pandi kinni ka Haapsalu-Österby trass. Kas jääteed on suletud lõplikult, seda otsustatakse homme õhtuks.

„Homme tuleb [maanteeameti Lääne regiooni hooldevaldkonna juht Hannes] Vaidla Pärnust, siis otsustame,“ ütles jääteemeister Konstantin Dutov. Vormsi jääteel on peal paari sentimeetri paksune veekiht. „See pole probleem, aga Vormsi-poolsel pealesõidul on paarkümmend sentimeetrit vett, see takistab trassi taasavamist.“

„Ootame esimesed külmad ära, siis teeme põhjaliku ülevaatuse,“ ütles Vaidla. „Õnneks merevesi hoiab end mõõdukas miinuses. Oleme äraootaval seisukohal.“

Vormsi jäätee avati 1. märtsil, suurim koormus langes teele kohe esimesel nädalavahetusel, mil üle jää sõitis Vormsi saarele tuhandeid autosid.

Vaid kaks päeva lahti olnud ja autojuhtide poolt katki sõidetud Saaremaa ja Hiiumaa vahelise jäätee rajamise kulud olid 10 000 eurot.

Neljapäeval avatud Triigi–Tärkma jäätee kohta teatati laupäeval, et see on suletud sõiduradadele tekkinud tihedate pragude tõttu. Praod tekkisid ülekoormusest, kuna kõik autojuhid ei pidanud kinni jääteel kehtivast autode pikivahest 250 meetrit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments