2

Galerii: kutsehariduskeskuse tislerid võtavad mõõtu

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aasta koolitaja Epp Klimenko. Foto: Urmas Lauri
Kahe päeva jooksul pidid tisleriõpilased kokku tappima tööriistakasti. Foto: Urmas Lauri

Kahe päeva jooksul meisterdavad Haapsalu kutsehariduskeskuse tisleriõpilased tööriistakaste, võitja selgub täna õhtul.

Teise tööpäeva poole peal hakkasid seitsmel kaheliikmelisel tisleritiimil kastid tasapisi kokku saama.

„Ideaalis on eesmärgiks kahe päeva jooksul kast ikkagi kokku saada,“ selgitas kutseõpetaja Aare Mehiste ja lisas, et paar meeskonda ilmselt saavad sellega ka hakkama.

Kahe päeva jooksul pidid noored tislerid valmis tegema puidust tööriistakasti. „Detailid olid ette tehtud, jooniste järgi peavad nad tegema tapitöötlused, sooned ja astmed sisse ning lõpuks ka kasti kokku panema,“ kirjeldas Mehiste.

Võistlustules oli seitse paari, osalejaid nii esimeselt, teiselt kui ka kolmandalt kursuselt. „Esimeselt kursuselt on seitse poisi seitse võistlemas, väga innukas osavõtt,“ tunnustas Mehiste. „Tundub, et poistel on huvitav.“

Võistkonnad komplekteerisid kutseõpetajad, kõik õpilased võistlema ei pääsenudki. „Valisime ise paarid välja ja kõik võtsid väljakutse vastu,“ nentis Mehiste.

Aeg-ajalt käisid võistlejad oma töid juhendajaile näitamas, saamaks näpunäiteid.

Kui Epp Klimenko oli ühe seltskonna juures nõu andnud, nentis kolmanda kursuse tisleriõpilane Tomi Jaid, et ümber nad õnneks midagi tegema ei pea. „Kena küll,“ patsutas hiidlane Laid kasti ja lisas napilt: „Loodan parimat.“

„Hästi, tublid on,“ hindas Klimenko võistlejate kutseoskusi.

„Ei saa midagi öelda, kõik pingutavad,“ lisas Mehiste.

Tööriistakasti tegemisel, nagu ka igal muul tisletitööl, on Mehiste sõnul põhiline õige järjekord. „Tuleb rõhuda sellele, et sa kohe asja nässu ei keera, tegutseda aeglaselt, pika meelega,“ jagas Mehiste tisleritöö põhitarkust.

Üleriigilisele tislerite kutsevõistlusele on HKHKl esindaja juba välja valitud. „Võistlus „Noor meister“ tuleb kevadel, sinna on meil poiss juba olemas, esimese kursuse õpilane Kristo Laanemäe,“ ütles Mehiste.

Fotod: Urmas Lauri

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
ülle k.
ülle k.

Tublid poisid,vahvad ürituse korraldajad

trackback
HKHK Noor Tisler 2018 võitjad on selgunud - Haapsalu Kutsehariduskeskus

[…] Tutvu ka võistluste loo ja galeriiga Lääne Elus […]

wpDiscuz