Ühendus Hiiumaaga taastub

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Parvlaev Tiiu. Foto: Urmas Lauri
Parvlaev Tiiu. Foto: Urmas Lauri

Madala veeseisu tõttu teisipäeval katkenud laevaühendus Hiiumaa ja mandri vahel taastub, kl 10.30 väljuvad laevad nii Rohuküla kui Heltermaa sadamast.

Rohuküla-Heltermaa liini opereeriv TS Laevad jättis jätkuvalt madala veeseisu tõttu täna hommikul ära kell 6.30 ja kl 8.30 Heltermaalt väljuma pidanud reisi. Kuid et veetase on tõusma hakanud, teatas TS Laevad, et kl 10.30 väljub laev nii Rohukülast kui ka Heltermaalt.

Laevad saavad pardale  võtta piiratud arvu sõidukeid ja TS Laevad palub kasutada ülesõiduvõimalust neil, kellel see äärmisel vajalik. Laevaliiklus jätkub kuni ilmastikuolud võimaldavad.

Kõikidele reisidele on eelbroneeringud tühistatud, sõidukite laadimine toimub sadama alale oma sõiduritta saabumise järjekorras. Eelisjärjekorras saavad laevale vastavat õigust omavad sõidukid.

Vormsi liinil opereeriv laevafirma Kihnu Veeteed teatas, et seoses madala veetasemega võib esineda häireid sõidukite üleveol Sviby-Rohuküla liinil. Busside ja raskeveokite ülevedu ei teostata, kui veetase on madalam kui -40 cm. Alla 20 tonniste sõidukite (va sõiduautod) ülevedu ei teostata, kui veetase on madalam kui -55 cm.

Kolmapäeva hommikul kl 7 oli veetase Rohukülas -62 cm, kl 8.50 juba -59 cm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments