Video: täna avati Haapsalu-Noarootsi jäätee

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Noarootsi jääteel. Foto: Urmas Lauri

Maanteeamet avas täna hommikul Haapsalu–Noarootsi jäätee sõidukitele tegeliku massiga kuni 2,5 tonni.

Jäätee algab Haapsalus Holmi kallas tänavalt üle Suure Viigi ning lõppeb Noarootsis Österby sadama muuli juures riigimaantee Nõmmküla-Aulepa-Österby lõpus, edastas amet. Jäätee pikkus on umbes kolm kilomeetrit.

Jäätee on avatud valgel ajal.

Jäätee on liiklemiseks avatud ainult valge ajal, alla 300 meetrise nähtavuse korral liiklus suletakse. Soovitav sõidukiirus on kuni 25 km/h või 40-70 km/h, kuna kiirusel 25-40 km/h võib sõiduk tekitada jää lõhkumist soodustavat resonantslainet. Jääteele võib sõita ainult tähistatud kohtadest, minimaalselt kaheminutilise ajavahemiku järel ning eessõitjaga tuleb hoida vahet vähemalt 250 meetrit.

Jääteel on keelatud eessõitjast möödumine ja kahesuunaline sõit samal sõidurajal. Tähistatud jääteest kõrvale sõita ei ole lubatud. Ka tuleb jääteel sõites hoida turvavööd lahti ja jälgida, et sõiduki uksed oleks kergesti avatavad. Jääteel ei tohi autot seisma jätta, kihutada, liigelda tuisuga, uduga, pimedas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
6 aastat tagasi

Vormsi teel oli ka juba liiklejaid, kuigi tee veel avatud pole.

Tihke Libemokk
6 aastat tagasi

Aga kas seal uisutada tohib ning kas on plaanis kõrvele ka kergliiklustee (valgustusega) teha ?

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  Tihke Libemokk

Kõik tuleb, veidi kannatust. Nädala lõpus hakatakse ehitama kahte majutusasutust jääle ning kolme restorani. Tuleb ka raudtee ning rong hakkab käima.

Rain
6 aastat tagasi

Mitut punkti videos olevad sõidukid rikkusid?
Mina sain 2, jääteel ei tohi seista ja tähistatud jääteest pole lubatud kõrvale sõita, kui keegi ütleb et autot polnud jääteel.
Kolmandaks võiks öelda et kihutati ka veel. 🤣🤣

Kana
6 aastat tagasi

Video ehe näide jääteest. Enamus sõodavad seda mööda siisama oma lõbuks. Edasi-tagasi. Ainuke kes sellest kasu saab on Õiglas.

kodanik
6 aastat tagasi
Reply to  Kana

Tee tööd ,näe vaeva ja saa ka kasu.

Kalle
6 aastat tagasi
Reply to  Kana

Jäätee tegemine on töö nagu iga teinegi töö ja töö peabki saama tasustatud.Kõrvalt vaatajale võib paistan see tilu liluna aga vastustus on suur.