Niibi külas kütiti hunt

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Hugo Peterson. Foto: Arvo Tarmula
Hugo Peterson. Foto: Arvo Tarmula

Täna pärastlõunal jäi kella 16 paiku Linnamäe jahipiirkonnas Niibi külas jahimeeste püsside ette üksik emahunt.

Läänemaa jahindusnõukogu liige ja hundijahi koordinaator Hugo Peterson rääkis Lääne Elule, et kuna oli kuulda, et sealkandis on hundi jälgi nähtud, läks neli jahimeest asja uurima. „See oli ehku peale minek, sest karge külmaga on lumi helbes ja kohev ja jälg kaob kiiresti ära,“ selgitas Peterson.
Üksik emahunt leiti luusimas vaid 200 meetri kaugusel elumajast.

„Põhja-Läänemaal oli kaks luba, mõlemad on nüüd lastud – üks Padisel ja teine Linnamäe jahipiirkonnas,“ ütles Peterson.

Petersoni sõnul on olukord Läänemaal tõsine, sest hunte on endiselt liiga palju ja kindlasti palju rohkem, kui ametnikud tunnistada tahavad.
„Läheme kevadele vastu umbes 30 hundiga. Loodame, et vähemalt osadel saab viisa läbi ja nad lähevad Harjumaale tagasi,“ naljatas Peterson, viidates ametnike väitele, et Läänemaal loendati hoopis Harjumaa hunte.

Mõned päevad tagasi nähti kolme hunti Haapsalu lähedal Eeslahe jääl. Petersoni hinnangul on võimalik, et need hundid tulid üle merejää Noarootsist ja on toiduotsinguil. „Metssiga, huntide lemmiktoit, on otsas, kitsi nad aga metsas nii lihtsalt kätte ei saa,“ selgitas Peterson ja lisas, et oma osa on kindlasti ka saabunud käredal pakasel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Silver Suvisild
6 aastat tagasi

Mitte ei kütitud, vaid tapeti tulirelvaga. Kütitakse vibudega, odadega, nuiadega jne. Kuidas saab üldse nimetada inimlooma jahimeheks, kes omab optilise sihikuga tulirelva.

alanud lõuna
6 aastat tagasi

kari hunte lambanahast kasukates joosevad järama HAAPSALU LINNAVALITSUSE PARKLA

Juhan
6 aastat tagasi

Õnneks on nüüd need load lastud!

Tont
6 aastat tagasi

Nägin novembris hunti Uuemõsast u. 1 km. Espre poole öösel. Hämmastav,et mingi ametnik oma soojast kabinetist otsustab, palju võib kiskjaid lasta ja ei arvesta tegelikku olukorda. Käin küll harva metsas,aga nüüd võtan alati kilo sardelle kaasa.

üksik isane Hunt
6 aastat tagasi

Täna jooksis kella 17 ajal üks suur, ilmselt isane hunt, auto eest läbi Herjava-Võnnu teeristis, suunaga Võnnu poole.