Nikolai Novosjolov spordi aastapreemiast: alati on meeldiv midagi erilist saada

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Spordi aastapreemia said tänavu ka Haapsalust pärit vehklejad Nikolai Novosjolov ja Kristina Kuusk. Foto Arvo Tarmula

Täna sai Läänemaa ühisgümnaasiumi aulas peaminister Jüri Rataselt spordi aastapreemia ka Haapsalust pärit epeevehkleja Nikolai Novosjolov.

Nikolai Novosjolov, võitsite möödunud aastal epeevehklemises MMil hõbe- ja EMil pronksmedali. Mida tähendab nende kõrval Eesti spordi aastapreemia?

Alati on meeldiv midagi erilist ja teistsugust saada. Erinevalt teistest ei sõltunud see auhind minust. Minu asi oli teha hästi seda, mida ma teen, mitte aastapreemia pärast. Kui mind sellega premeeriti, siis on see mulle suureks tunnustuseks.

Sel nädalal tuleb veel Haapsallu tulla, sest saate reedel linnapea vastuvõtul Haapsalu aukodaniku tiitli.

Jah, leidsin kutse postkastist ja tuleb tulla.

Kas siis tekib olukord, et olete Haapsalu aukodanik, aga mitte kodanik?

Jah, aga ma olen Haapsalus sündinud ja kasvanud, nii et selle tiitli üle on mul ülimalt hea meel.

Olete 37-aastane, mis on spordis kõrge iga. Millised on sportlikud eesmärgid selleks hooajaks? Kuidas on vorm ja tervis?

Eks aastatega olen kogunud mõned vigastused, mis aeg-ajalt annavad endast märku. Nii et tuleb iseendaga kokku leppida. Aga eesmärgid on ikkagi kõrged. Sel aastal on meil Euroopa ja maailma meistrivõistlused ja seal tuleb olla tippvormis. Miks mitte püüda korrata eelmise aasta saavutusi või teha need isegi nõks paremaks.

Lugesin hiljuti noorest naisvehklejast Luiza Novosjolovast. Kas tütar on valinud isa tee?

Jah. Teine ring läheb peale.

Kuidas tal läheb?

Ta on alles alguses. Mina ei julge ennustada. Selleks, et väiksest lapsest saaks tõsine sportlane, peab päris palju asju kokku langema. Aga talle meeldib, treenib usinasti ja minu kui isa ja treeneri jaoks on see kõige tähtsam.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments