Galerii: Jüri Ratas andis üle riiklikud preemiad

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 81

Foto: Arvo Tarmula

Peaminister Jüri Ratas andis täna koos haridus- ja teadusminister Mailis Repsi ja kultuuriminister Indrek Saarega Läänemaa Ühisgümnaasiumis üle 2017. aasta riigi teaduspreemiad, F. J. Wiedemanni keeleauhinna ning spordi- ja kultuuripreemiad.

Peaministri sõnul on meil olnud maailmale palju anda ning seda nii teaduses, kunstis kui
spordis.
“Oleme väga selgelt teoks teinud Jakob Hurda püstitatud aate, saanud väikerahvana vaimult suureks – see on osutunud võimalikuks ainult tänu haridusele. Haridus, kunstikultuur ja innovatsioon on iga ühiskonna arengueeldus ja tuleviku tagatis,” ütles peaminister.

Ratas rõhutas, et iga suur saavutus algab esimesest sammust, seetõttu on oluline lisaks igapäevasele tööle ja pühendumusele oma valdkonnas inspireerida ka tulevasi põlvkondi.

“Meie teadus, looming ja tippsport, aga laiemalt kogu meie kultuur ja eestlaseks olemine on täpselt nii suure tulevikuga, kuivõrd seda on meie silmapaistvamad noored. Samuti on selle tulevik sama suur, kuivõrd see suudab kõnetada rahvast tervikuna. Seepärast peame tegema tööd, et jõuda iga Eestimaa inimeseni. Vaimne rikkus on rahva elujõulisuse üks tähtsaim näitaja ja selle eest tuleb pidevalt hoolt kanda. Ainult nii tagame eestluse püsimise,” ütles Ratas.

Peaminister lisas, et riik peab leidma võimalusi tunnustada kõiki, kes noorte inspireerimisega tegelevad, seda põlistavad ning aitavad sellest uusi saavutusi vormida. “Ainult nii võime alustada julgelt teed meie riigi järgmise suure juubelini.”

Fotod: Arvo Tarmula

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments