Risti lapsed käivad reedeti tsirkusetrikke õppimas

Tsirkusetund. Foto: Malle-Liisa Raigla
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12

Tsirkusetund. Foto: Malle-Liisa Raigla

Ristil õpetab koolilastele tsirkusetrikke endine Moskva tsirkuse artist Alexandr Mironov koos oma abikaasa Katerina Mironovaga, õpitakse nii õhuakrobaatikat kui ka üherattalisel sõitmist.

15 Risti lapsele hakkasid Mironovid tsirkusetunde andma novembrist, selle aasta alguses saavad tsirkusetrikke õppida ka Haapsalu lapsed, kuid Haapsalus käib tsirkusetrennis vaid viis last.

Tund algab soojendusega. Mitte tavapärase trenni soojendusega, kus joostakse mitu tiiru ümber saali ja tehakse venitusharjutusi, vaid harjutustega, mis nõuavad tähelepanu ja koordinatsiooni. Näiteks peavad kaks last üksteisele palle viskama, korraga visatavaid palle on kokku kolm. See nõuab tähelepanu, et pallid kokku ei põrkuks või korraga kahte palli püüdma ei peaks. Üks pallidest on kogu aeg liikvel. Kui viskeharjutus sassi läheb, pakub see lastele palju nalja. Samuti õpitakse soojenduse käigus taldrikut peenikese puupulga otsas keerutama.

Kui tundi on piisavalt lapsi kogunenud ja üksjagu on sooja ka tehtud, hakatakse harjutama akrobaatikat.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments