Vallad tähistavad Eesti sünnipäeva

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eelmisel aastal kutsus maavanem Neeme Suur (taustal piilumas) Lihula kultuurimajja vastuvõtule ka Hanila vallavanema Arno Peksari (esiplaanil) koos abikaasaga. Sel aastal võõrustab üks vallavolikogu esimees külalisi Roostal, teine Lihulas. Foto: Arvo Tarmula

Eelmisel aastal kutsus maavanem Neeme Suur (taustal piilumas) Lihula kultuurimajja vastuvõtule ka Hanila vallavanema Arno Peksari (esiplaanil) koos abikaasaga. Sel aastal võõrustab üks vallavolikogu esimees külalisi Roostal, teine Lihulas. Foto: Arvo Tarmula

Eesti vabariigi sünnipäevanädalasse mahub Läänemaal mälestushetki Vabadussõjas langenute mälestussammaste juures, kontserte ja jumalateenistusi ning kogukondlikke ja vallajuhtide vastuvõtte.

Lääne-Nigula valla kultuurijuhi Varje Paaliste sõnul koondub suurem osa ettevõtmisi järgmise nädala lõppu. Ta lisas, et kogukondlikke ettevõtmisi, kus viiakse lilli Vabadussõjas langenute mälestussambale, peetakse kõnesid ja kontserte, jagub valla igasse piirkonda.

Otsa teeb lahti Nõva 22. veebruari õhtul mälestushetke ja sellele järgneva kontserdiga. Järgmisel päeva, 23. veebruari ennelõunal on kirikusse ja selle järgnevale vastuvõtule oodatud Martna kooli õpilased ja kohalikud inimesed ning samalaadne ettevõtmine on ka Noarootsis.

Iseseisvuspäeval, 24. veebruaril tähistatakse riigi sünnipäeva Kullamaa ja Lääne-Nigula Vabadussõjas langenute mälestussamba juures. Piirsalu kirikus toimuv jumalateenistus ja sellele järgnev koosviibimine on Eesti sünnipäeva kõrval pühendatud ka Risti naiskodukaitse 90. aastapäevale.

Taeblas tähistatakse vabariigi aastapäeva pühapäeval, 25. veebruaril, kui kultuurikeskuses avatakse fotonäitus „Taebla 100 läbi eri põlvkondade” ja esietendub kohalikul ajalool põhinev näitemäng „Kihlvedu”. Fotonäituseks koguti Taebla kandist kokku sada pilti – iga aastanumbri kohta üks. Kohalikul ainesel põhinev näidend, mille on kirjutanud Asta Kõlamets ja Riina Kopti, on seotud näituse tarbeks kogtud fotodega.

Oma panuse Eesti sünnipäeva tähistamisse Lääne-Nigulas annavad vallas tegutsevad seltsid. Nii kutsub näiteks Kirimäe rahvamõis 24. veebruari hommikul inimesi rahvamõisa õuele puhkpilli saatel lippu heiskama.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
läänlane
6 aastat tagasi

Kena, kui igasse külasse jõuaks riigi poolt ka samaväärne suupistelaud, kui seda reklaamitakse presidendi vastuvõtul. Siis oleks õige sünnipäev!

vallavaene
6 aastat tagasi

Valgekraedel hea põhjus rahva raha eest pidu pidada.

möh
6 aastat tagasi
Reply to  vallavaene

Valgekraed ju ise on vallad kui sellised (oma identiteetidega) hävitanud(mas), nüüd siis nende pidugi, sisuliselt peielauad