Foto ja video: ilvesed Metsküla šaakalikaameras

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilves šaakalikaameras. Foto: kuvatõmmis videost
Ilves šaakalikaameras. Foto:
kuvatõmmis videost

Kolmapäeva õhtul kell 18.28 jäi Läänemaal Metsküla rannas RMK veebikaamera pildile korraga kolme ilvest (Lynx lynx), vahendas ERRi uudisteportaal.

„Eile varaõhtul oli imestus suur, kui nägin kell 18.28 kaamera ees korraga kolme ilvest (Lynx lynx). Aasta loom tuli ennast ise näitama. Esmalt tuli üks kena isend (videos) ja kolm minutit hiljem veel kaks metsakassi,” kirjutab Tiit Hunt RMK loodusblogis. Kaks looma nuuskisid hetke kaamera ees ja järgnesid esimesele tulijale, kes sörkis selleks ajaks juba taamal merejääl. „Küllap oli ema kahe pojaga. Noored mais-juunis sündinud ilvesed on peale sündi veel aasta jagu emaga koos, jaanuarist märtsini kestab ka jooksuaeg,” nentis Hunt.

Nüüdseks on siis pea kõik suuremad kiskjad Metsküla veebikaameras end näidanud peale karu, kes magab parasjagu talveuinakut, ja varem siin arvukas olnud kährik, kelle on suure tõenäosusega šaakalid nahka pistnud.

Loodusblogi andmetel pole šaakalid kaamera ette sattunud sellest ajast, kui Matsalu laht kinni külmus. Hiljuti lumel märgatud jäljeread suundusid sirgelt lahe põhjakaldale, ka loomade häälitsusi on kuulda harvem.

Rebaseid võib näha kaamerapildis peaaegu iga päev, vähemalt neli isendit käivad rannaribal regulaarselt, üks neist on kärntõvest tugevalt räsitud. Tunni jagu hiljem peale üllatajaid ilveseid oligi üks koheva kasukaga rebane jälle platsis.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments