4

Eestlased ostsid kolmandiku joodud õllest mullu Läti piirilt

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Läti piir. Foto: Urmas Lauri

Foto: Urmas Lauri

Eesti õlletootjad kinnitavad, et kui arvesse võtta ka Läti piirilt ostetud õlu, siis mullu eestlaste õlletarbimine võrreldes aasta varasemaga kasvas, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Ehkki alkoholitootjad avalikustavad ametlikud aastased alkoholitootmise ja -tarbimise näitajad ühiselt veebruari teises pooles, kinnitavad kaks suuremat õlletootjat juba, et kui võtta arvesse ka Läti piiril ostetud kogused, siis möödunud aastal eestlaste õlletarbimine kasvas.

“Teisel poolaastal müüsime kindlasti üle kolmandiku lõunapiirile. Detsembris müüsime üle 40 protsendi, sellega lõime rekordi. Aastaga on müük piiril olnud pidevalt tõusvas tempos. Aasta algas 10-11 protsendiga, aasta lõpuks tõusis üle 40 protsendi.” ütles A. Le Coq’i juht Tarmo Noop ERR-ile.

„Piirikaubandus endiselt kasvab kiires tempos,” kinnitas ka Saku õlletehase müügidirektor Jaan Härms Vikerraadio saates “Uudis+”.

Seda kinnitab ka krediitkaartide kasutamise statistika, mille kohaselt ostud Lätist kuu-kuult üha kasvasid, jõudes senisesse tippu detsembrikuus.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
ajuhanis
ajuhanis

Ja soomlased, kel teadupärast juba suured kõrged kaubikud käivad Läti vahet, ostavad sealt mida siis, värskat või. Eks see tellitud uuring jälle ole ja muidugi kinnimakstud , ss aastalõpus jälle mingi hea põhjus kedagi joodik rahvaks tembeldada. Teadupärast soomes väga vähe isegi neid baare, kus poleks letialused riiulid seda märjukest täis ja muidugi lihtne arvata kuidas ta sinna satub, kahjuks eesti numbrimärkidega kaubikutega.

Triibik
Triibik

Kahjuks on mòned poliitikud seemnei söönud ja ei suuda enam reaalsust tajuda. Ja kus on lubatud tasuta bussitransport ?? Tahaks korra nàdalas Làtis kàia. Haapsalu konsumis kàimine on aga tervisele kahjulik. Enne, kui sisse saad,teeb see ukse kohal lòugav napakas reklaam su kurdiks. 😨

raha eest kisama pandud
raha eest kisama pandud

Sellele kisajale oleks tõesti kambakat vaja. Nõme ja tüütu.

???
???

Lõpetasin ka selle ülevõimendatud mõla pärast kaubamajas käimise. Tulin seetõttu Tele 2 ära.Jube,kes sellise antireklaami välja mõtles?

wpDiscuz