0

Laupäeval toimub kolmas Noarootsi saunaralli

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

2017. aasta Noarootsi saunaralli. Foto: erakogu

Juba kolmandat aastat jätkub Läänemaal traditsioon korraldada Noarootsi saunarallit. Seekordne ralli toimub 17. veebruaril.

“Üritus erineb eelmistest mitmete uuenduste poolest, aga mõte on ikka sama – kutsuda eestimaalasi ka turismi madalhooajal avastama oma kaunist maad ning meeldivalt aega veetma,” ütles saunaralli üks korraldajaist Epp Loorens.

Ka Noarootsi saunaralli ei jää puutumata selle aasta suurimast regionaalsest muudatusest ehk mitme valla ühinemisest. “Nüüd nii ongi, et hoolimata Nõva piirkonna saunade kaasamisest on kõikidel saunadel ühine aadress – Lääne-Nigula vald,” selgitas Loorens.

Selle aasta saunaralli teeb Loorensi sõnul eriti põnevaks rohkearvuline mobiilsete saunade osalus ja seda just seetõttu, et nende asukoht on vaba ning saunad saab paigutada väga erinevatesse loodukaunitesse kohtadesse.

Samuti lisab selle aasta saunarallile pidulikkust Eesti Vabariigi sajas aastapäev. “Selle puhul kogume kokku sada saunavihta, millest osad annetame Oru hooldekodule ja osad müüme oksjonil, mille tulu annetame valla raskustes eakate abistamiseks,” rääkis Loorens.

Üldjoontes sarnaneb Noarootsi saunaralli kontseptsioon aga möödunud aastatega. Parimate saunatajate auhinna pälvib võistkond, kes kogub päeva jooksul erinevates saunades kõige rohkem punkte. Leiliruumis või kümblustünnis tuleb viibida viis minutit, millele lisanduvad lisapunktid saunamehe poolt etteantud lõbusa ja väljakutset pakkuva ülesande või ülesannete täitmise eest.
“Lisaülesannete täitmine võtab ära soovi üksnes saunast sauna kihutada ja rahustab natuke rallitajate võistlemistuhinat – nii saavad võistkonnad saunaskäiku ka nautida,” ütles Loorens.
Samas on võistkondadel võimalik teenida ka miinuspunkte, mida kindlasti rakendatakse liiklusreeglite ja üldise sõbraliku õhkkonna rikkumise eest.

Sel aastal on saunarallile registreerumine olnud väga kiire – võistluspassid saavad 45 neljaliikmelist võistkonda, keda on omakorda vastu võtmas 20 saunaomanikku.
“Saunad on väga eriilmelised ja põnevad. Võime rõõmuga tõdeda, et ilmselt tänu eelmiste aastate kordaläinud üritustele on selleks aastaks mõnusat võistlemist soodustav võistkondade arv täitunud ja registreerimine lõppenud. Kindlasti aga ootame huvilisi registreeruma järgmisel aastal ning kutsume kaasa elama selle aasta melule,” rääkis Loorens.

Kes soovib selle aasta ürituse melul silma peal hoida, sel tasub külastada Noarootsi Saunaralli 2018 ürituse Facebooki lehte, kuhu päeva jooksul postitatakse nii fotosid, intervjuusid kui ka live-videosid saunatamisest.

Noarootsi Saunaralli 2018 korraldajad kutsuvad üles osalejaid ralli käigus käituma vastutustundlikult ja liiklema vastavalt kehtivatele liiklusreeglitele. “Siis on üritus kõigile osalejatele ühtviisi nauditav,” ütles Loorens.

Noarootsi Saunaralli 2018 suurtoetaja on Lääne-Nigula vald.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz